Slovenija
23 ogledov

Vlada Ropa razrešila molčečnosti

anton rop Žurnal24 main
Vlada je v zvezi z afero varnostne obveščevalne službe Sova poslanca Socialnih demokratov Antona Ropa razrešila dolžnosti varovanja tajnosti podatkov.

Razrešnica velja za izvajanje predkazenskega postopka v zvezi s sumi storitve uradno pregonljivih kaznivih dejanj v povezavi s Slovensko obveščevalno-varnostno agencijo (Sovo).

Gre za razrešitev dolžnosti varovanja tajnosti podatkov, ki jim je bila tajnost določena v Sovi, in se nanašajo na okoliščine sprejema in izvedbe sklepov vlade v letih 2003 in 2004, ki potrjujejo financiranje, soglasje h kandidaturi in podaljšanje mandata Dragu Feršu kot direktorju komisije za reformo obveščevalnega sistema BiH.

Prav tako razrešnica velja za tiste tajne podatke, ki se nanašajo na program dela Sove za leto 2004 v zvezi z nerešenenimi dvostranskimi vprašanji s Hrvaško in uresničevanjem slovenskih političnih in gospodarskih interesov na tem območju, kot tudi poročanja Sove o izvajanju tega dela programa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.