Slovenija
9 ogledov

Vlada spet o prometni noveli

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Vlada je znova obravnavala predlog novele zakona o prevozih v cestnem prometu, potem ko jo je odbor DZ za promet minuli teden zavrnil, s čimer se je zakonodajni postopek zaključil.

Vlada želi z novelo zakona o prevozih v cestnem prometu zmanjšati negativne posledice gospodarske krize za avtoprevozniško dejavnost, urediti plačilno disciplino na področju prevoza blaga in potnikov, z ustanovitvijo direkcije za javni potniški promet pa zagotavljati višjo stopnjo strokovne samostojnosti, učinkovitosti in kakovosti pri opravljanju in vodenju nalog sistema gospodarske javne službe potniškega prometa.

Gre za enega od zakonov, s katerim je vlada prisluhnila zahtevam Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS). Odbor DZ za promet je minuli teden novelo zavrnil, s čimer se je zakonodajni postopek zaključil. Koalicija in OZS sta bila nad zavrnitvijo novele razočarana.

V OZS so poudarili, da so sprejetje tega zakona označili za ključno pri nadaljnjih aktivnostih glede napovedane zapore Slovenije, o kateri bodo odločali na izredni skupščini zbornice 20. maja.

Ministrstvo za promet opozarja, da je sprejetje zakona nujno, da se preprečijo težko popravljive posledice za delovanje države, zato predlagajo, da se predlog novele obravnava po nujnem postopku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.