Slovenija
10 ogledov

Vlada v Podravju

1/10
Žurnal24 main
Pahor s sodelavci v Podravski regiji. Osnovni namen je seznaniti se z obstoječim stanjem in priprava oblik pomoči, ki jih regija potrebuje.

Po uvodnem delovnem posvetu so premier in ministri opravili ločena delovna srečanja v regiji. Premier Borut Pahor je med drugim s kmetijskim ministrom Dejanom Židanom obiskal Perutnino Ptuj. Predsednik uprave ptujske družbe Roman Glaser se je med drugim ob obisku dotaknil tudi dogajanja v zvezi z dioksinsko afero v Nemčiji in zagotovil, da se kaj podobnega pri nas ne more zgoditi. "Lastni varnostni protokoli kot tudi institucionalno varstvo so namreč implementirani v vse procese in postopke pridelave živil," je dejal Glaser.

Marušič v mariborskem kliničnem centru
Minister za zdravje Dorjan Marušič se je v okviru obiska mudil v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. Vodstvo bolnišnice mu je predstavilo nekatere investicijske načrte, zlasti onkologijo in urgentni center, seznanili pa so ga še z razmerami na pediatriji in govorili tudi o drugih razvojnih projektih.

"Razmere v zdravstvu so namreč težke, čeprav sredstev na začetku lanskega leta nismo krčili, kot je bilo še pred mojim prihodom na ta položaj mišljeno," je dejal minister, ki je bil ves čas mnenja, da bolnišnicam ni potrebno odvzeti 24 milijonov evrov. To se tudi ni zgodilo, a so bolnišnice vseeno delovale v dokaj tveganih razmerah, je še dodal.

Za leto 2011 je izrazil upanje, da bo za mariborsko bolnišnico prav tako uspešno kot lansko, čeprav bodo izpeljali nekaj večjih investicij in bo prav UKC Maribor eno pomembnejših gradbišč v slovenskem zdravstvenem sistemu.

Radićeva mimo stavkajočih delavcev
Ministrica za gospodarstvo Darja Radić je v okviru vladnega obiska Podravja dopoldne obiskala Terme Ptuj, nato pa v Mariboru tamkajšnjo poslovno obrtno cono na Teznu. Srečanja s stavkajočimi delavci Tovarne vozil Maribor (TVM) tokrat ni imela v programu, kot je dejala, pa je obiskala uspešna podjetja na tem območju, kjer pričakuje nadaljnji razvoj.

V zvezi s TVM je dejala, da je z razmerami v podjetju seznanjena, a je ob tem poudarila, da gre za zasebno podjetje, država pa v takih primerih nima neposrednih inštrumentov za pomoč.

Obisk Podravja vlada zaokrožuje z zaključnim srečanjem z župani, gospodarstveniki, poslanci in državnimi svetniki s tega območja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.