Slovenija
6 ogledov

Vlada v torek z gradbeniki

lahovnik saÅ¡a despot t Žurnal24 main
Sestanka se bodo udeležili predstavniki nekaterih velikih gradbenih podjetij, manjših podjetij, izvajalci v gradbeništvu, predstavniki nekaterih bank in sindikatov. Na tapeti bo predvsem plačevanje.

"Vemo, kakšna je problematika v gradbeništvu, da zadeva tako na eni strani velika podjetja, njihov plačilni ali poslovni odnos z manjšimi podjetji pri nekaterih velikih projektih in seveda tudi vlogo bank ter položaj zaposlenih v gradbeništvu," je ob robu obiska v Telekomu Slovenija povedal gospodarski minister Matej Lahovnik in dodal, da bodo omenjeno problematiko na sestanku obravnavali z vseh vidikov in poskušali razjasniti, kaj je domača naloga vsakega posameznega akterja. Na sestanku naj bi govorili tudi o tem, kakšno vlogo pri tem igra država.

Ob tem je dodal, da posebne bančne sheme, samo za gradbeni sektor, ne gre pričakovati. Dotaknil se je tudi preiskav gradbenikov s strani Urada za varstvo konkurence in poudaril, da ima urad vso pristojnost in da so možne tudi globe. "Tisti, ki so počeli karkoli spornega, bi o teh posledicah morali razmišljati takrat, ko so kakršnekoli sporne dogovore sklepali," je glede morebitnega izreka globe gradbenim podjetjem dejal Lahovnik.

Poleg Lahovnika naj bi bili prisotni tudi minister za finance Franc Križanič, minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari, minister za okolje in prostor Roko Žarnić ter minister za promet Patrick Vlačič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.