Slovenija
20 ogledov

Vlada z uredbo nad kriminal

Ale%C5%A1 Zalar Žurnal24 main
Vlada sprejela uredbo, ki nalaga dolžnost policiji in drugim državnim organom, da sodelujejo pri preprečevanju gospodarskega kriminala, je dejal pravosodni minister Aleš Zalar.

Državni tožilci bodo po njegovih besedah pridobili pomembna pooblastila in dajali konkretne usmeritve in navodila, neodvisni organi pa bodo lahko dajali pobude za začetek postopka za začasni ali dokončni odvzem premoženjske koristi, ki je povezana s kaznivim dejanjem, je pojasnil minister.

Med drugimi ukrepi, ki jih predvideva uredba, je Zalar omenil tudi dolžno sodelovanje tožilstva in policije pri uporabi prikritih preiskovalnih ukrepov ter obvezno skupno izobraževanje kriminalistov in tožilcev o vsebinah, povezanih z odkrivanjem in pregonom gospodarskega kriminala in korupcije.

"Ta uredba daje dobre podlage, da se pristojni državni organi v večji meri kot doslej povežejo, si izmenjajo informacije in pomagajo s strokovnimi mnenji, če je to potrebno," je poudaril Zalar. Vlada po njegovih besedah "upravičeno pričakuje" več dobrih rezultatov na področju pregona gospodarskega kriminala in korupcije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.