Slovenija
22922 ogledov

Vlada zvišala trošarine, takšne bodo cene goriv

bencinska črpalka, gorivo
Vlada je zvišala trošarine za energente.

Regulirani ceni pogonskih goriv bosta, potem ko je vlada danes zvišala trošarine, opolnoči ostali nespremenjeni. Tako cena 95-oktanskega bencina kot cena dizelskega goriva bo še naprej en evro za liter, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Vlada je na dopisni seji sprejela spremenjeno uredbo o določitvi zneska trošarine za energente, ki bo začela veljati v torek in s katero se bo trošarina za bencine zvišala z 0,50218 evra na 0,51421 evra na liter, trošarina za plinsko olje za pogon pa z 0,41879 evra na 0,46703 evra na liter.

S spremembo pri trošarinah bosta ceni obeh energentov na bencinskih servisih zunaj omrežja avtocest in hitrih cest tudi v prihodnjem 14-dnevnem obdobju ostali pri enem evru za liter, kolikor znašata od 7. aprila.

Bencin je nazadnje manj kot en evro za liter stal v 14-dnevnem obdobju od 7. aprila 2009, ko je bil pri 0,996 evra za liter, dizelsko gorivo pa je točno en evro za liter stalo v 14-dnevnem obdobju po 1. marcu 2016.

Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami. Drugod po državi so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Pišem 08:07 05.maj 2020.

    Dragi partizan. Glede na to, da ne poznaš osnov ekonomije ti priporočam, da se ne smešiš s takimi izjavami. To, da je vlada zvišala trošarine samo pomeni, da bo na dolgi rok morda malce pripomoglo pri gospodarstvu, ker to da ...prikaži več je cena goriva tako nizka ni noben plus za nas, ampak nas bo v prihodnosti močno udarilo nazaj. Preberi kakšno knjigo ali pa si vsaj poglej kakšen dokomentarec, ti bo veliko bolj jasno.

  • bodočipartizan 07:55 05.maj 2020.

    Bravo vlada, namesto, da bi malo poskrbela za državljane, ki v teh razmerah težje shajajo, cene bencina in nafte v svetovnem merilu pa še nikoli niso bile tako nizke, raje še malo skrbi zase!