Slovenija
22 ogledov

Vlade ne podpira že več kot 70 odstotkov

Slovenija 21.10.2013 Alenka Bratusek, z vprasanji poslank in poslancev predsedni Saša Despot
Raziskava Vox populi: podpora vladi še upada, med strankami ima največ podpre SDS.

Raziskava kaže, da je 24,9 odstotka vprašanih delo vlade Alenka Bratušek ocenilo kot uspešno, 70,5 odstotka kot neuspešno, 4,6 odstotka anketiranih pa je bilo pri oceni dela vlade neopredeljenih.

Menjava na strankarskem prvem mestu

Med strankami sta se na prvih dveh mestih zamenjali stranki SDS in SD. Prvi se je podpora glede na raziskavo januarja povečala za 1,4 odstotka, drugi pa se je podpora zmanjšala za 1,8 odstotka.


Če bi bile volitve danes, bi se na tretje mesto s 7,3 odstotka glasov uvrstila stranka Desus in prehitela Pozitivno Slovenijo. Za PS bi glede na rezultate tokratne raziskave glasovalo 5,1 odstotka vprašanih, za NSi 4,3 odstotka, SLS pa bi dobila 3,4 odstotka glasov. Na zadnjem mestu bi se znašla DL z 1,2 odstotka glasov, tretjina vprašanih pa se volitev ne bi udeležila.

Pahor slabše, a še vedno prvi

Na lestvici priljubljenosti politikov še vedno vodi predsednik republike Borut Pahor, ki pa so ga anketiranci ocenili slabše kot mesec prej. Na drugem mestu je minister za kmetijstvo in okolje Dejan Židan, na tretjem zunanji minister Karl Erjavec, na četrtem pa evropski komisar Janez Potočnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.