Slovenija
28 ogledov

Vladi najnižja ocena doslej

Alenka Bratušek Anže Petkovšek
Vlada Alenke Bratušek je v Večerovi anketi ob prvi obletnici dobila najnižjo oceno svojega dela doslej. Na strankarski sceni ostajajo razmerja moči nespremenjena. SDS na prvem mestu strankarske lestvice je svoj položaj še okrepila.

Povprečna ocena dela vlade je tokrat 2,23. V primerjavi z januarjem, ko je bila povprečna ocena dela vlade 2,49, se je marca znižal predvsem delež tistih, ki so delo vlade ocenjevali z najboljšimi ocenami, bistveno pa se je povečala množica, ki dela vlade sploh ne podpira in ga ocenjuje z enko; zdaj zajema slabih 40 odstotkov anketiranih. Dobrih 17 odstotkov anketiranih se je odločilo za dvojko. Dobra tretjina vprašanih, ki so še januarja menili, da vlada svoje delo opravlja dobro, se je zdaj skrčila na dobro četrtino vprašanih. Slabih devet odstotkov anketiranih je ocenilo, da si vlada za svoje delo zasluži štirico, dobrih šest odstotkov vprašanih pa vztraja pri petici.

SDS močno pred drugimi 


Če bi bile volitve to nedeljo, bi SDS podprlo dobrih 14 odstotkov vprašanih. Za njimi precej zaostajajo SD, ki jih podpira slabega 8,9 odstotka. Tretja je PS, ki ji je podpora ponovno padla in bi jo po tokratni anketi volilo 6,8 odstotka.

NSi, ki marca beleži rast, je četrta. Zdaj ima na svoji strani 3,7 odstotka anketiranih. Tik za njo je Desus (3,6 odstotka). SLS, ki je svojo podporo podvojila, je na šestem mestu (2,9 odstotka), DL pa ostaja na dnu strankarske lestvice (0,9 odstotka). Dobrih šest odstotkov vprašanih bi volilo katero drugo stranko, ki zdaj ni v parlamentu, dobra tretjina ne bi šla volit, slabih 15 odstotkov pa je neopredeljenih.

Komentarjev 14
  • McClain 23:54 01.april 2014.

    zaenkrat nam je dalec najvec pobrala AB.

  • dragec 14:34 27.marec 2014.

    Ferlucij,jajca tvojega vodje so prazna, saj je mlada druga žena bila umetno oplojenas semenom nekega IĆA

  • ennanova 13:31 27.marec 2014.

    Mednarodni seminar o konopljiNa tiskovni konferenci pred Ministrstvom za zdravje, je društvo ONEJ predstavilo program mednarodnega seminarja o konoplji, ki bo potekal v soboto 29.3.2014 ob 14.00 uri v Veliki dvorani Grand Hotela Union.Predavanja vrhunskih strokovnjakov bodo obsegala ...prikaži več zgodovino konoplje in njen pomen za naše preživetje, genetiko konoplje in razmerja med THC in CBD, medicinska konoplja in njena uporaba skozi zgodovino ter kanabinoidni sistem.Gostujoči predavatelji:Dr. Robert J. Melamede, …http://za-misli.si/subkultura/1549-mednarodni-seminar-o-konoplji