Slovenija
1965 ogledov

Vlada spet zamočila ...

Samotestiranje Profimedia
Zaradi zamude pri dobavi testov v petek še ne bodo začeli s samotestiranjem v srednjih šolah.

Ministrstvo za zdravje je sporočilo, da zaradi zamude pri dobavi testov iz skupnega evropskega naročila v Slovenijo v petek še ne bodo začeli s projektom samotestiranja v srednjih šolah, kot je bilo predvideno. O novih terminih bodo dijaki in šole pravočasno obveščeni, so navedli.

Napovedano je bilo namreč, da se bo samotestiranje dijakov s hitrimi testi na okužbo z novim koronavirusom začelo v petek, nato pa bi testiranja ponavljali vsak ponedeljek. Učenci zadnje triade osnovnih šol pa naj bi se začeli samotestirati po prvomajskih praznikih.

Samotestiranje se bo, ko bodo testi prišli, po odločitvi stroke izvajalo v šolah pred začetkom pouka, če bi bil test pozitiven, pa bo moral še na testiranje s testom PCR.

Gre za prostovoljno testiranje, obstaja pa tudi možnost, da bo za tiste šolarje in dijake, ki se ne bodo samotestirali, šola potekala na daljavo.

Teste so naročili prek skupnega evropskega javnega naročila, v prvi fazi pa so naročili 300.000 testov.

 
Komentarjev 3
 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 20:31 14.april 2021.

  Ha ha ha, kakšni zgovori. Za testiranje je bilo zainteresirano manj kot 20% srednješolcev. Ko se je začelo govoriti, da tisti, ki se ne bodo testirali, bodo nadaljevali šolanje na daljavo, se je vlada lepo potegnila nazaj. Šole bi namreč ...prikaži več samevale. To pa bi bila blamaža za vlado.

 • mirror 19:52 14.april 2021.

  Avtor članka je STA, kjer ne znajo napisati niti ene pozitivne stvari o vladi JJ.

 • duc1 18:43 14.april 2021.

  Ma kakšna vlada,cel kup nesposobnežev,ki jih skrbi le za svoj žep.