Slovenija
96 ogledov

Vladimir Putin spremenil datum obiska v Sloveniji

vladimir putin EPA
Putin bo Slovenijo obiskal dan prej, kot je bilo predvideno. Kaj je razlog, ni znano.

Slovesnost pri Ruski kapelici, ki se je bo udeležil tudi ruski predsednik Vladimir Putin, je prestavljena na dan prej in bo v soboto, 30. julija.

Do spremembe datuma je prišlo na željo Rusije, slovenska stran pa je prošnjo sprejela, "ker ni nobenega razloga, da je ne bi". Kaj natančno je razlog za spremembo datuma, ni jasno, neuradno naj bi se Rusija za to odločila iz varnostnih razlogov. Program slovesnosti ostaja povsem enak, kot sta ga dogovorila predsednika Slovenije in Ruske Federacije, so sporočili z društva Slovenija Rusija.

Borut Pahor je sicer poslal vabilo Putinu za udeležbo na slovesnosti pri Ruski kapelici 14. marca, ta pa mu je udeležbo potrdil v telefonskem pogovoru 26. aprila.

Pahor je v vabilu Putinu med drugim priznal, da imata nekatere "različne poglede", a da to le še "dodatno spodbuja potrebo po dialogu". "Poleg negovanja tradicije in pietete vidim tudi v tem pomen vaše udeležbe na spominski slovesnosti in najinega srečanja," je v vabilu ruskemu kolegu takrat med drugim zapisal slovenski predsednik.

To bo sicer že tretji Putinov obisk v Sloveniji.

 

Komentarjev 15
  • nina 19:37 14.julij 2016.

    Sabo naj ga pelje,da bo mir pred njim.

  • alibaba 16:21 02.julij 2016.

    A lezenje Američanom in Nemčiji se pa je?Koliko podjetij je prevzetih in nato zaprtih ljudje pa na cestah?

  • dragec 11:38 12.maj 2016.

    Putina bo pozdravil tudi JJ, Putina bo poljubil v rit