Slovenija
49 ogledov

Vladni kadrovski stroj melje dalje

poslovnež Shutterstock
Agencija Spirit. Očitki delavcev: razpisani delovni mesti naj bi bili rezervirani le za ministrove ljudi.

Na javni agenciji za spodbujanje podjetništva, inovacij, razvoja, investicij in turizma (Spirit) bo zaposlen nekdo iz kabineta gospodarskega ministra, pri čemer je na agenciji več kot 20 delavcev za določen čas, ki jim je bilo jasno povedano, naj se ne prijavljajo,” pravi bralec. V agenciji Spirit trdijo, da tega “niti uradno niti neuradno nismo 
 komunicirali”.

Za vse ali za dva

Na Spiritu pravijo, da sta razpisani delovni mesti področnega sekretarja in svetovalca “odprti za vse zainteresirane”. Na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) hkrati trdijo, da imata dve uslužbenki iz kabineta ministra skladno z zakonom pravico vrnitve v staro službo. Šlo naj bi za premestitev delovnih mest na po njihovem mnenju edini možen način. “Ne smemo pristati na prakso, ko ljudje iz javnega sektorja s pogodbami za nedoločen čas pridejo na začasno delo v kabinet ministra, kjer dobijo pogodbo za določen čas, in po zaključku mandata ministra ostanejo brez službe,” pravijo na MGRT. Dodajajo, da bi sicer ministri v prihodnje ostali brez sodelavcev iz javnega sektorja, saj se ob takšnih pogojih nihče ne bi odločil za takšno delo.

Tudi vi delate v javni upravi in ste se na lastne oči prepričali o političnem kadrovanju? Pišite nam prek spodnjega obrazca!.

Komentarjev 3
  • Kranjica 12:15 11.marec 2013.

    Spomnim se, ko je opozicija očitala Pahorjevi vladi v odstopu, da v času, ko bi morala opravljati le tekoče posle, na ključnih mestih nastavlja svoje ljudi. Ste takrat protestirali proti temu? Tokrat ni nič drugače in tudi z novo vlado ...prikaži večo se ne bo nič spremenilo, na žalost!

  • Romeo Palčič 11:38 11.marec 2013.

    "razpisani delovni mesti področnega sekretarja in svetovalca", ki sta "odprti za vse zainteresirane" seveda NISTA objavljeni na portalu MPJU (http://www.mpju.gov.si/si/storitve/delovna_razmerja_in_stipendiranje/objave_prostih_delovnih_mest/), kjer imajo državni organi DOLŽNOST objav prostih delovnih mest. Kje so častitljivi iz SPIRITa objavili razpisa, da sta dostopna širšemu ...prikaži več krogu zainteresiranih? Če kje?!

  • dragec 10:19 11.marec 2013.

    In naj mi katera od SdS ovske bagre izjavi, da je javnoupravnih delavcev preveč. Naj svoje zaposlijo v komunalnih podjetjih, v privatnih gradbenih firmah in ne v državnih pisarnah