Slovenija
1764 ogledov

Vladni svetovalci prejeli pisma z grožnjami na dom

Ne uporabljaj parkirna kazen Twitter/Temida
Policija zaradi groženj varuje vladne svetovalce.

Kriminalisti so včeraj prejeli več prijav kaznivih dejanj grožnje proti vladnim svetovalcem za covid-19. Iz pisem, ki so jih oškodovanci prejeli na dom, izhajajo grožnje zoper njihovo varnost in življenje. Pisma so kriminalisti zasegli in že vodijo kazenski postopek, so sporočili Generalne policijske uprave (GPU). Kdo so osebe, ki jim grozijo, zaradi varovanja podatkov ne navajajo.

Policija ob tem dodaja, da je razumljivo, da se posledice epidemije v državi kažejo na vseh področjih družbenega in zasebnega življenja, a taka eksplicitna dejanja bistveno presegajo nivo javnega izražanja mnenj in stališč o vprašanjih javnega ali skupnega pomena. "Nesprejemljivo je, da so oškodovane osebe ustrahovane zaradi njihovega dela in da se jim grozi z napadom na njihovo varnost in življenje, zato bo policija vsak tak primer obravnavala z vso resnostjo," so sporočili.

Kdor komu, zato da bi ga ustrahoval ali vznemiril, resno zagrozi, da bo napadel njegovo življenje ali telo ali prostost ali uničil njegovo premoženje velike vrednosti ali da bo ta dejanja storil zoper njegovo bližnjo osebo, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev. Če je tako dejanje storjeno proti dvema ali več osebam, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta. V kolikor bi storilec grožnjo uresničil, bi policija preiskavo vodila v smeri drugih kaznivih dejanj zoper življenje in telo, so še poudarili.

Covid-19 Covid-19 Slovenija "Govoriti o sproščanju ne pripomore"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 23
  • Pepe007 17:07 05.december 2020.

    Levaki so pač v glavah neuravnoteženi, zato so obstali v Severni Jugoslaviji in Severni Koreji.

  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 16:57 05.december 2020.

    tudi vladni svetovalci nam kar naprej grozijo in če bo šlo tako naprej se slovenija lahko preimenuje grozivenija ;)

  • Avatar DagobahCitizen
    DagobahCitizen 12:48 05.december 2020.

    Ne verjamem.