Slovenija
97 ogledov

Vlak bo pripeljal na smučišče

Smučišče 2864
1/3
Žurnal24 main
Po treh letih od ideje za novo smučišče so investitorji danes dobili gradbeno dovoljenje.

"Skupaj s tujim partnerjem v kratkem pričakujemo še sklep komisije ministrstva za gospodarstvo o ustreznosti projekta za dodelitev finančnih vzpodbud. Ključno je, da bi bilo z zaprto finančno konstrukcijo prve faze v vrednosti 30 milijonov evrov, možno že letos decembra uživati na najsodobnejšem smučišču v Sloveniji," pravi direktor družbe 2864 Bohinj Boštjan Čokl

Obljubljajo, da bodo zgradili smučišče presežnikov 

Investitorji obljubljajo, da bodo v sodelovanju z družbo Leitner, drugim največjim svetovnim proizvajalcev žičniških sistemov - ta je partner v podjetju 2864 Bohinj - zgradili smučišče, ki se bo po dokončanju del razprostiralo na preko 1,5 milijona kvadratnih metrov površin med Bohinjsko Bistrico in Soriško planino in bo imelo najbolj dovršeno tehnologijo žičniških naprav in naprav za dodatno zasneževanje.

Največje slovensko smučišče bo segalo od prenovljenega žičniškega perona za prihod na smučanje z vlakom, kar je bila v Bohinjski Bistrici praksa že pred desetletji, do ogrevanih garderobnih omaric, garažne parkirne hiše, restavracij, razglednih ploščadi, gozdnih atrakcij, snežnega parka ter številnih dodatnih vsebin, med katerimi so: ski-cross poligon za otroke in odrasle, sankaške proge, otroški vrtec.

Delajo z mislimi na poletno sezono

Krožno-kabinske 10-sedežne žičnice bodo obratovale preko celega leta. Temelj poletne ponudbe bo predstavljal kolesarski park, zasnovan v sodelovanju s strokovnjaki iz kanadskega Whistlerja. Poletno ponudbo bodo dopolnjevali tudi tematski park in urejene sprehajalne poti na grebenu.

Komentarjev 1
  • BV 22:59 20.avgust 2014.

    g. Boštjan Čokl,projektu želim vse dobro, ampak- finančna vzpodbuda? Sklep komisije čez noč? Vsa čast, če vam uspe. Da bi decembra že uživali v največjem smučarskem parku pri nas? Se naj smejim ali držim za glavo? Četudi bi vse ...prikaži več to bilo možno pa hitenje z gradnjo ni dobra stvar.Še enkrat: projektu želim vse dobro in upam, da se bo denar transparentno porabljal.PS: Veseli me, da ste se s kolesarskim parkom osredotočili tudi na daljšo,poletno sezono in tako skrbite za razvoj celoletnega in ne le sezonskega turizma.