Slovenija
53 ogledov

Vlakec parkiral piranske taksije

Taksi Suzana Kos
Konkurenca. Taksisti zahtevajo ukinitev turističnega cestnega vlakca, ki vozi med Portorožem in Piranom. Grozijo z zaporo prometa.

“Poglejte, tukaj sedim od 9. ure. Po petih urah čakanja nisem opravil niti ene same vožnje. Sedemindvajset nosilcev obrtnega dovoljenja za taksista oziroma naše družine so ogrožene, župan pa trdi, da gre za turistično atrakcijo. Naša usoda ne zanima nikogar, prihodki so nam drastično upadli,” v imenu taksistov piranske občine razlaga Cvetko Ipavec. Taksistom je prihodke močno zbil cestni vlakec, ki vozi od Pirana do Portoroža. Taksisti za to pot računajo od osem do deset evrov, vlakec blejskega podjetja Čarman pa 3,50 evra na osebo. Taksisti zahtevajo, naj se vlakec ukine, grozijo celo s protestno zaporo prometa.

“Predvsem za družine”

“Glede na odzivnost je vlakec očitno atraktivno prevozno sredstvo, ki se ga zelo rade poslužujejo predvsem družine z otroki. S podjetjem Čarman je bila podpisana pogodba skladno z zakonom o prevozih v cestnem prometu. Menimo, da gre pri prevozu s cestnim turističnim vlakcem za tržno dejavnost, na podlagi pogodbe dobimo odškodnino v višini osem tisoč evrov,” pojasnjujejo na občini.

Cestni vlakec vozi tudi po Kopru, negativnih odzivov taksistov nanj ni bilo – je v lasti podjetja Veolia in občina za njegove storitve tudi plačuje. V Izoli je vlakec nazadnje vozil leta 2010, a zanimanja zanj ni bilo.

Komentarjev 3
  • speris 13:47 21.oktober 2012.

    Obalni taxisti ste eni lenuhi da ni vecjih.. Sploh v Portorozu! Samo parkirani ste pred posto cel dan in spite.. namesto da bi se vozili okoli in imeli nizke cene! Kasirate pa take cene da pece glava! Portoroz - Izola ...prikaži več lepo 20 eur.. pa kje ste to vidli.. samo pri nas na obali..edini pravi taxist je taxi bobo ki vozi za polovicne cene kot vsi ostali taxiji!

  • pepe 12:45 21.oktober 2012.

    Tri kilometre 8-10 Eur, to je 3 Eur kilometer, kar crknite debili taksistični!

  • Avatar frnazzi
    frnazzi 12:13 21.oktober 2012.

    Evo, do danes nisem vedel, da hodijo turisti v Portorož in Piran izključno in zgolj ter samo zato, da bi se prevažali s silno obmorsko atrakcijo, imenovano TAKSI.