Slovenija
0 ogledov

Vlasta Nussdorfer izbrana za izjemno osebnost

Ministrica za delo, družino in socialne zadeve Marjeta Cotman je dobitnikom pode Žurnal24 main
Ob koncu letošnje akcije Ljudje odprtih rok se je v Narodni galeriji odvila svečana razglasitev priznanj v letu 2007 izbranim ljudem za njihova dobra, plemenita in človekoljubna dejanja.

Komisija Naše žene je za dobrotnico leta razglasila Failo Pašić, za darovalca Janeza Galjota in za izjemno osebnost Vlasto Nussdorfer, bralci pa so za dobrega človeka izbrali Marto Medle. Akcijo ob podpori ministrstva za delo, družino in socialne zadeve že štirinajstič zaporedoma prireja revija Naša žena.

Tako so v zahvalo za svoja dobra dejanja izbranci iz rok ministrice Marjete Cotman prejeli zlato priponko ptice v letu, ki je posnetek okrasne zaponke iz petega stoletja, najdene v Ajdni nad Potoki, medtem ko izvirnik hrani Gorenjski muzej Kranj.

Podelili so tudi zahvalno listino ki so jo prejeli vsi, ki so se izkazali s svojimi človekoljubnimi deli, med njimi glasbena skupina Čuki, ki je na osrednji prireditvi tudi nastopila.

Sicer pa so bili leta 1994 v prilogi Naše žene Ljudje odprtih rok prvič predstavljeni tisti, katerih človekoljubna dejanja so bila v minulem letu najbolj odmevna.

V štirinajstih letih, kolikor jih je od takrat minilo, pa je bilo skupno predstavljenih že skoraj petsto plemenitih posameznikov, posameznic in skupin. "Zaradi dobrih zgledov, ki jih sejejo okoli sebe, je človekoljubja v Sloveniji vse več," so prepričani pri reviji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.