Slovenija
41 ogledov

Vlogo lahko zdaj oddate od doma

Vizjak Anže Petkovšek
Javna sredstva. Oddaja vlog na centre za socialno delo je od tega tedna možna tudi prek spleta.

Odslej boste lahko na centrih za socialno delo (CSD) vloge za enostavnejše pravice iz javnih sredstev oddali tudi po elektronski pošti.

Pravice, kot so otroški dodatek, znižano plačilo vrtca, subvencija za prevoz, malico in kosilo za šolarje ter državna štipendija, boste lahko uveljavljali na ta način.

Uporabnikom prijaznejše

Zahtevnejše pravice, kot so denarna socialna pomoč, varstveni dodatek, subvencija najemnine in pravica do finančne pomoči pri zdravstvenih storitvah, pa bodo še naprej dostopne le z osebno vročitvijo ali 
po pošti.

Na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve so nam povedali, da zaradi te posodobitve ne pričakujejo hitrejše obravnave tovrstne dokumentacije, bodo pa postopki uporabnikom prijaznejši. Zatrdili so tudi, da nova storitev ne bo vplivala na sedanje število zaposlenih na CSD.

V prihodnje lahko pričakujemo, da bo vse vrste vlog možno oddati tudi po 
elektronski pošti.

Komentarjev 3
  • privat 08:59 04.december 2012.

    Vizjak..hvala rešil si nam življenja!! Zdaj lahko živimo z socialo prek spleta!!

  • R9 08:07 22.maj 2012.

    Jaz sem vlogo po e-pošti poslal že decembra. Kaj je tu novega?Odločbo smo dobili pa včeraj. Res učinkovito in poenostavljeno.

  • Klemen Černigoj 07:20 22.maj 2012.

    Dej dej. Raje povej zakaj nekateri še vedno nismo dobili odgovora na vloge, poslane decembra lani? Sama hvala, pa ne morete v pol leta rešiti vlog, na katere sem včasih dobil odgovor v 14 dneh. Potem pa še sanjate da ...prikaži več bom za nazaj plačeval.