Slovenija
8 ogledov

Vlomilci nad župnika s solzivcem

Denar v cerkvi je privabil neznance. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
V Mojstrani se je 27-letnik znesel nad 19-letno partnerico. V okolici Škofje Loke pa so neznanci v cerkvi poskušali vlomiti v trezor.

V petek se je moški iz Mojstrane znesel nad precej mlajšo partnerico. Policisti so po prihodu na kraj ugotovili, da je 27-letni kršitelj 19-letno partnerico pretepal. Policisti so kršitelju izrekli prepoved približevanja. Obenem bodo zoper njega na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Isti dan so le malo pred polnočjo prejeli obvestilo, da so neznanci iz cerkve v okolici Škofje Loke poskušali odtujiti denar. V kletnih prostorih so namreč poskušali vlomiti v trezor, medtem pa prebudili 64-letnega župnika, ki se je odpravil preverit zadevo.

Pri tem so ga neznanci poškropili s solzivcem in od njega zahtevali denar. Župnikovo vpitje je slišala 56-letna strežnica, ki je pritekla na pomoč. Tudi njo so poškropili s solzivcem, nato pa stekli iz župnišča. Policisti še nadaljujejo preiskavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.