Slovenija
4 ogledov

Vložena obtožnica zaradi smrti bolnika

Bojan Kajtna je junija 2007 zaradi bolečin v prsih in težav z dihanjem prišel na Žurnal24 main
Celjsko tožilstvo je zaradi smrti Bojana Kajtne vložilo obtožnico proti zdravstveni tehnici in višjemu medicinskemu tehniku iz tamkajšnje bolnišnice.

Obtožnica tehnico in tehnika iz celjske bolnišnice bremeni, da sta na podlagi zbranih dokazov in po oceni tožilstva ravnala v nasprotju z njuno poklicno dolžnostjo in sta odgovorna za smrt Bojana Kajtne.

Po mnenju tožilstva so tako v njunem ravnanju izpolnjeni vsi zakonski znaki kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, so sporočili z Okrožnega državnega tožilstva v Celju.

Zagovornik višjega medicinskega tehnika Velimir Cugmas je dejal, da ga preseneča postopek zoper osebi, ki ne moreta odgovarjati. Po njegovi oceni omenjena zdravstvena delavca ne moreta biti pristojna za odločanje o urgentnosti pregleda pacienta.

Bojan Kajtna je junija 2007 zaradi bolečin v prsih in težav z dihanjem prišel na urgentni oddelek celjske bolnišnice, vendar mu tam niso nudili zdravniške pomoči. Medicinska sestra ga je namreč poslala po napotnico v Zdravstveni dom Celje. Kajtna je za posledicami srčnega infarkta umrl pred celjsko bolnišnico.

Med februarsko sodno obravnavo je brat pokojnega Boris Kajtna povedal, da je vesel začetka obravnave, in izrazil pričakovanje, da bodo priče, ki so bile z Bojanom v čakalnici, le povedale, kaj se je dejansko zgodilo.

"Ker vemo, da se je motiti človeško in da to tudi zdravniki vedo. Če so napake, naj se priznajo in naj se naredi tako, da se ne bodo ponavljale," je dejal Kajtna.

Odškodninsko tožbo zoper celjsko bolnišnico pa so sorodniki Kajtne že vložili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.