Slovenija
8 ogledov

Vložena vloga za drugi blok nuklearke

Poslanci SD so ministru svoje vlade Mateju Lahovniku poslali poslansko vprašanje Žurnal24 main
To je le prvi formalni korak. Blok šest, ki je že dlje, pa buri duhove tudi v parlamentu.

Družba Gen energija je naredila prvi formalen korak za gradnjo drugega bloka nuklearke. Vložila je vlogo za energetsko dovoljenje, ki pa jo bodo morali še dopolniti. O vlogi odloča ministrstvo za gospodarstvo, ki oceni, ali je projekt v skladu z energetsko politiko države. Potem pa je treba dobiti še okoljsko, gradbeno in vsa druga dovoljenja.

Poslance zanima Teš

Poslanci SD so včeraj na ministra za gospodarstvo Mateja Lahovnika naslovili poslansko vprašanje v zvezi z naložbo v šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš). Zanima jih, ali pogodbe vključujejo protikorupcijske klavzule.

Za poslance je še najbolj skrb vzbujajoča vloga podjetja CEE, ki je sestavljalo razpis in opravljajo svetovanje, nato pa so razpis dobili tisti, ki so s tem podjetjem povezani.

Kopač o provizijah

Veliko prahu je dvignil tudi zapis direktorja direktorata za energetiko Janeza Kopača. Na podlagi informacij iz medijev je ocenil, da ni izključeno, da je pri poslih za šesti blok kdo dobil izplačano provizijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.