Slovenija
32 ogledov

Vložene že prve ovadbe

Takole so maja s paketi Rdečega križa pod pazduho iz Bohor lesa odhajali delavci Žurnal24 main
Odkrite številne nepravilnosti. Neuradno ovaden nekdanji direktor.
Prijavili vsi upniki
Terjatve. Prijavilo naj bi jih vsega 82 upnikov, med katerimi je večina zaposlenih in nekaj dobaviteljev. Ti so skupno prijavili za dobrega 1,4 milijona evrov terjatev, od tega skoraj 233 tisoč evrov prednostnih.

“Zoper nekdanjo upravo podjetja Bohor les v stečaju je bilo vloženih več kazenskih ovadb, a so vse še v predkazenskem postopku,” pravi stečajna upraviteljica, odvetnica Mojca Breznik. Neuradno naj bi bil ovaden nekdanji direktor Peter Pusser, ki pa za komentar ni bil dosegljiv.

Kar na svoj račun
Breznikarjeva je ugotovila, da se je veliko denarja namesto na račun Bohor lesa prelilo na račun Pusserja, ki je bil hkrati samostojni podjetnik. Od januarja do junija naj bi prek asignacijskih pogodb prejel več kot 89 tisoč evrov, medtem ko so bili delavci več mesecev brez plač in so skupaj s sindikatom od direktorja sami zahtevali stečaj.

89 tisoč evrov se ja namesto na račun Bohor lesa prelilo na račun nekdanjega direktorja Petra Pusserja.

Ena pogodba razdrta
Bohor les naj ob začetku stečaja ne bi imel nobenega nepremičnega premoženja, saj je bilo vse v lasti Hypo Leasinga, od katerega je del poslovnih prostorov skupaj z opremo kupila trgovska družba Jagros, ki prostore že uporablja za skladiščenje. Eno od kupoprodajnih pogodb, ki naj bi bila sklenjena tik pred stečajem, pa naj bi stečajni upraviteljici uspelo razdreti; za katero pogodbo gre, ne želi razkriti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.