Slovenija
44 ogledov

Voc ima blokirane vse bančne račune

Pluženje snega Boštjan Tacol
Za nakup podjetja Vzdrževanje in obnove cest Celje ni zanimanja. Premikanje premoženja na drugo družbo?

“Nihče ni vplačal varščine za dražbo podjetja Vzdrževanje in obnove cest Celje – kar je razumljivo, saj kdo pa želi postati lastnik 66 odstotkov podjetja brez možnosti nadzora in upravljanja,” pojasnjuje Milena Sisinger, stečajna upraviteljica podjetja Ceste mostovi (CM) Celje.

Premikanje premoženja?

Sisingerjeva prodaja 74.360 delnic hčerinske družbe (Voc) po izklicni ceni 11,70 evra za delnico oziroma skupno okoli 870 tisoč evrov. “Prodajne aktivnosti Voca bom nadaljevala, vendar me je strah, da podjetje ne bo zdržalo,” dodaja Sisingerjeva.

Podjetje Voc ima namreč od 4. marca blokirane vse bančne račune pri štirih različnih bankah. Sicer pa stečajna upraviteljica še pravi, da dobiva informacije o premikanju premoženja iz Voca v drugo družbo: “To je odnašanje premoženja in oškodovanje upnikov.” Voc dolguje okoli 70 tisoč evrov matičnemu podjetju v stečaju CM Celju. Kot pa so pred tremi tedni zapisali delavci Voca, znašajo terjatve njihovega podjetja do CM Celje več milijonov evrov.

Moškotevc: Dezinformacije nam škodijo

Direktor družbe Roman Moškotevc je po objavi, da je podjetje nelikvidno, te informacije zanikal. Pravi, da je podjetje likvidno in posluje dobro.

Moškotevc je pojasnil, da se za dobro poslovanje Voca vsakodnevno trudijo vsi, ki v njem delajo. "Seveda pa smo zaradi raznih dezinformacij, ki prihajajo iz različnih virov izpostavljeni raznim pritiskom in izsiljevanju nekaterih parterjev, predvsem bank," je dejal Moškotevc.

Na vprašanje, ali Voc osnovna sredstva res prenaša na neka druga podjetja, pa je odgovoril, da Voc osnovna sredstva kupuje dodatno.

Komentarjev 1
  • privat 08:55 08.marec 2013.

    v enem mesecu bi sam najdel kdo je kriv za tako poslovanje firme.