Slovenija
21 ogledov

Voda prišla do vhodnih vrat

Hidrološko opozorilo Arso
Reke poplavljajo. Ponoči najhuje v Kostanjevici na Krki, kjer pa reka kljub visokem vodostaju ni vdrla v stanovanjske objekte.

Kljub grozečim napovedim, da bo vodostaj reke Krke dosegel podobno raven kot leta 2010, ko je bilo v hišah skoraj meter vode, v Kostanjevici na Krki ni prišlo do najhujšega. Reka kljub visokemu vodostaju ni vdrla v stanovanjske objekte. Je pa prišla vse do vhodnih vrat. Poplavno ogroženost po državi povečuje tudi plavje.

Poplavljena območja se bodo še povečala


Na Agenciji RS za okolje (Arso) pa tudi danes opozarjajo, da še naprej obstaja poplavna ogroženost zaradi ojezerjenih površin na kraških poljih notranjskega in dolenjskega krasa.

"Poplavljena območja se bodo danes ohranjala in ponekod še povečala. Vodostaj na Planinskem polju se približuje najvišjim vodostajem iz dolgoletnega primerjalnega obdobja. Reka Krka se je na vodomerni postaji Podbočje ustalila in ne narašča več. Poplavljene površine so večje od običajnih in ponekod se voda razliva do posameznih naselij," so zapisali na Arsu.

Tudi obseg poplavljenih površin na Ljubljanskem barju se bo danes še ohranjal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.