Slovenija
18 ogledov

Voda se umirja

Planinsko polje Saša Despot
Gladina vode še narašča, a ne tako močno kot v minulih dneh.

V zadnjih 24 urah je na Planinskem polju narasla šest centimetrov, od tega ponoči centimeter, je povedal predsednik Gasilske zveze Postojna Marko Simšič. Pričakuje, da se bo stanje v prihodnjih dneh glede na vreme stabiliziralo.

Občasna zapora ceste

Kot je povedal Simšič, bo danes na Planinskem polju še 20 gasilcev in do okoli 40 vojakov, ki bodo polnili in nameščali še dva tisoč naročenih vreč, utrjevali nasipe in črpali vodo iz ogroženih objektov. Če bodo ljudje potrebovali pomoč, bodo na voljo tudi za premikanje pohištva. Po potrebi bodo med izvajanjem aktivnosti gasilcev še vedno občasno zaprli cesto Logatec–Postojna.

Po Simšičevih besedah je še vedno zalitih 24 objektov, nekaj jih še ima težave z vodo.

Še narašča tudi Cerkniško jezero

Gladina vode je narasla tudi na Cerkniškem jezeru, in sicer se je od nedelje od 12. ure do zdaj povišala za 2,5 centimetra. Po besedah poveljnika cerkniške civilne zaščite Jožeta Turšiča sta dva objekta, ki sta bila ogrožena, pod nadzorom.

Tudi vas Otok ni ogrožena in je dostopna, pravi Turšič, po potrebi pa bodo pripeljali material za dvig cestišča. Dodal je, da se voda v Rakovem Škocjanu umika, tako da bodo danes delavci elektroslužbe pregledali, ali se lahko kraj priklopi na električno omrežje.

Danes bodo po njegovih besedah večinoma nadzirali stanje, v pripravljenosti pa bodo še vedno gasilci, če bo treba črpati vodo. Turšič pričakuje, da se bo nivo gladine vode jutri ustalil, v sredo in četrtek pa bi lahko počasi upadal. Ob tem je dejal, da bodo zadovoljni že, če se bo voda ustalila in ne bo več naraščala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.