Slovenija
6499 ogledov

Voda zalila bolnišnico, kako kaže za naslednje dni?

Močno deževje Profimedia
Danes še krajevne padavine, popoldne bo dež večinoma ponehal.

Republiška uprava za zaščito in reševanje poroča, da je na Oblakovi ulici v Celju zaradi močnega naliva včeraj zvečer okoli 23. ure meteorna voda skozi streho zalivala prostore celjske bolnišnice.

"Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zasilno prekrili območje puščanja in prečrpali vodo iz objekta," navajajo pri URSZR.

Meteorna voda je objekt zalila tudi v Štorah. "Vodo iz objekta so prečrpali gasilci PGD Štore," še poročajo pri URSZR.

Danes še krajevne plohe

Agencija za okolje za danes sprva napoveduje spremenljivo do pretežno oblačno, še bodo krajevne padavine. "Sredi dneva bo dež oslabel in popoldne večinoma ponehal, ponekod se bo delno razjasnilo," pišejo pri Arsu. "Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija."

 | Avtor:

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, drugod večinoma sončno z nekaj plitke kopaste oblačnosti. "Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja," napovedujejo pri Arsu. "Jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem okoli 19, najvišje dnevne od 23 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija."

V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno in znova bolj vroče.

"Nad našimi kraji se zadržuje vremenska fronta. S severovzhodnimi vetrovi doteka hladnejši in še vedno vlažen zrak," razlagajo pri Arsu. 

Od 6. do 11. julija

V ponedeljek bo nad Alpami še območje visokega zračnega tlaka, v noči na torek pa nas bo prešla hladna fronta. "Po njenem prehodu se bo nad srednjo Evropo in Alpami znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma proti koncu prihodnjega tedna nekoliko oslabelo," napovedujejo pri Arsu. "V spodnji plasti ozračja bodo nad nami prevladovali vzhodni vetrovi."

V ponedeljek bo še sončno in poletno vroče. "V noči na torek bo nekaj padavin in neviht, ozračje se bo osvežilo," pišejo pri Arsu. "V torek se bo počasi jasnilo, na Primorskem bo zapihala burja. Od srede do sobote kaže na sončno in postopno spet toplejše vreme, a brez hude vročine, kakšna nevihta bo možna predvsem nad hribovitimi kraji."

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.