Slovenija
3965 ogledov

Težka noč: Voda je zalila dve hiši

Zalite hiše v Volčah
Podrta drevesa, odkrite strehe in zalite hiše.

Zaradi močnega deževja so imeli gasilci včeraj zvečer, ponoči in danes zjutraj veliko dela. V Volčah pri Tolminu  je voda hudourniškega potoka zalila dve hiši in poplavila glavno regionalno cesto Tolmin - Nova Gorica.

Jesen Jesensko Slovenija Srednjeročna napoved: Takšno vreme nas čaka do sredine novembra

"Gasilci PGD Tolmin so izčrpali vodo iz dveh hiš in vodo preusmerjali proč od drugih stanovanjskih objektov v bližini," navajajo pri republiški upravi za zaščito in reševanje. "Pred ogrožene objekte so postavili protipoplavne vreče. Z delovnim strojem je bil odmašen prepust in očiščena cesta. Cesta je bila zaradi nanosa materiala in vode več ur zaprta."

Odstranjevali podrta drevesa

Kobariški gasilci so v večernih urah posredovali na dveh lokacijah v občini Kobarid, kjer so s cestišča odstranjevali podrta drevesa, tolminski gasilci pa so na cesti Vrsno - Kamno odstranili na cesto podrta drevesa.

Na območju občine Podvelka je zjutraj prišlo nenačrtne motnje do izpada električne energije. "Brez električne energije je bilo 122 odjemalcev," navajajo pri URSZR. "Napako bodo odpravili dežurni delavci podjetja Elektro Maribor."

Podrto drevo | Avtor: Profimedia Profimedia

Na Zgornjem Jezerskem je močan veter odkril streho stanovanjskega objekta. "Gasilci PGD Jezersko so prekrili streho," navajajo pri URSZR. 

V vodi paraziti

Na Partizanski cesti v Sežani je zalilo podvoz. Gasilci PGD Sežana so s tehničnim posegom odmašili jašek in sprostili vodo.

Komunalno podjetje iz Ilirske Bistrice medtem obvešča uporabnike pitne vode, da je zaradi prisotnosti parazitov v pitni vodi na vodovodnem sistemu Podstenjšek potrebno vodo pred uporabo v prehrambne namene prekuhati.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.