Slovenija
20 ogledov

Voda zalila številne kleti

Toča v Krškem
1/6
Žurnal24 main
Zaradi številnih krajevnih neviht so imeli popoldan gasilci polne roke dela. Meteorna voda zamašila odtočne jaške, zalilo je številne kleti.
Na prometno-informacijskem centru za državne ceste pa opozarjajo, da so ponekod po državi zaradi padavin ceste še vedno mokre in spolzke, zaradi česar priporočajo dodatno previdnost.

Ob 16.54 je občino Slovenj Gradec zajelo neurje z močnim nalivom. Voda je zalila kletne prostore v Prešernovi ulici in Kopališki ulici ter kletne prostore upravne enote Slovenj Gradec. Pri črpanju vode so posredovali gasilci PGD Slovenj Gradec.

Gasilci Poklicnega gasilskega društva (PGD) Šmartno so črpali meteorno vodo iz treh kletnih prostorov stanovanjskih hiš v Šmartnem, gasilci PGD Legen pa so črpali meteorno vodo iz delavnice v naselju Legen.

Nevihte tudi jutri
Glede na podatke Agencije za okolje nevihte lahko pričakujemo tudi jutri.
Sprva bo sončno, čez dan in popoldan pa bi nastala spremenljiva kopasta oblačnost s krajevnimi nevihtami. Možne bodo tudi posamezne močnejše nevihte.

Zamašeni jaški na Koroškem
Ob 17.02 uri je meteorna voda začela zalivati kleti tudi v v stanovanjskih objektih na Ravnah Na Koroškem, kjer so ukrepali poklicni gasilci Koroškega gasilskega zavoda (KGZ) Ravne na Koroškem.

Na glavni cesti v krožišču na Ravnah na Koroškem so očistili zamašene odtočne meteorne jaške.

Toča v Krškem
O toči, poplavljenih hišah in zalitih cestah po podatkih Uprave za zaščito in reševanje poročajo tudi iz občine Krško. Cesta Krško-Sotelsko je bila zaradi razlitja meteorne vode celo nekaj časa zaprta. Fotografije toče iz Krškega, ki nam jih je poslal bralec Boris, si oglejte v zavihku Galerija.

V občini Brežice je prišlo do izpada oskrbne z elektriko.

Meteorna voda je sicer stekla v stanovanje še v Kranju. Gasilci JZ GRS Kranj so prostor zaščitili s folijo.

Meteorna voda je poplavila tudi stanovanje v Kočevju. "Okoli 20. ure je zaradi obilnih padavin meteorna voda zalila stanovanja in poslovne prostore v občini Kočevje in sicer so gasilci PGD Kočevje očistili meteorni jašek in s tem preprečili udor meteorne vode v stanovanje na Trati v Kočevju in izčrpali vodo iz zdravstvenega doma na Roški cesti. Gasilci PGD Šalka vas so izčrpali vodo iz gostinskega obrata v Šalki vasi. Gasilci PGD Dolga vas so očistili meteorni jašek v Omerzovi ulici v Dolgi vasi. Voda je ogrožala, da bo zalila stanovanjsko hišo," so zapisali na spletnih straneh Uprave RS za zaščito in reševanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.