Slovenija
14 ogledov

Voda zalivala kleti

poplave maribor Nino Verdnik
Zaradi močnih nalivov gasilci črpali vodo iz kleti na večih koncih države. Pred nami dnevi poletnih neviht.

Slovenijo so zajela neurja z močnimi nalivi, zaradi katerih so morali gasilci kar na nekaj mestih črpati meteorno vodo.

Na poti na Petrovč v Gorenji vasi pri Poljanah je meteorna voda zalila gospodarsko poslopje. V isti občini so morali gasilci črpati vodo še iz gasilskega doma. "Ker se je zamašil prepust, so v klet udarile tudi kanalizacijske vode," je sporočila republiška uprava za zaščito in reševanje. Pri tem se je bilo poškodovane nekaj gasilske zaščitne opreme. V Hotavljah je neurje odkrilo streho na stanovanjski hiši.

Močni nalivi so bili tudi na Cerkniškem, kjer je meteorna voda zalila prostore PP Cerknica. Na Partizanski ulici v Rakeku je meteorna voda zalila stopnišče, v naselju Podskrajnik pa prostor pod nivojske nakladalne rampe avtoprevozniškega podjetja.

V Gornji Radgoni so gasilci vodo črpali iz kleti enega stanovanjskega objekta ter štirih poslovnih prostorov. Pomagali pa so tudi Cestnemu podjetju pri odstranjevanju večjega podrtega drevesa na cestišče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.