Slovenija
313 ogledov

Vodja prvi nad državo

policija Saša Despot
Afera Katar. Premeščeni policisti s tožbo zahtevajo svoje stare pisarne.

Državo tožijo policisti, ki naj bi ob julijskem obisku katarskega emirja sprejeli darila gostov in o tem obvestili šefe.

Ker od decembra niso več zaposleni v policijskem centru za varovanje, temveč na domnevno slabših delovnih mestih na policiji, trije policisti tožijo delodajalce pred ljubljanskim delovnim sodiščem.

"Vse tožbe so zoper ministrstvo za notranje zadeve vložene zaradi domnevno nezakonite premestitve," pravijo na sodišču.

Delil, odšel, toži
Prvi pa je na začetku februarja tožbo vložil Jože Nunar, vodja policijske kolone ob varovanju gostov iz Katarja, ki naj bi takrat v dar sprejel okoli 15 tisoč dolarjev in prestižno uro.

"Rok za odgovor na tožbo se izteče 23. marca," pojasnjujejo državni pravobranilci, ki so Nunarjevo tožbo začeli obravnavati pred dvema tednoma. Nunar, ki so ga nadrejeni premestili na policijsko akademijo, kjer naj bi celo sodeloval pri pripravi izobraževanj policistov, se na naša telefonska sporočila z vprašanji ni odzival.

Pet za potrebe policije
Nunar naj bi denarno darilo razdelil med deset varovalcev gostov iz Katarja, ki pa z obdarovalci niso imeli stika.

Vse naj bi na vrhovnem tožilstvu že zaslišali, a še vedno preiskovali kot osumljence nedovoljenega sprejemanja daril. Le pet pa so jih nadrejeni premestili, ker naj bi jim to narekovale potrebe policije.

"Pet policistov je premeščenih na delovna mesta, za katera izpolnjujejo pogoje za njihovo zasedbo. Premestitve so del organizacijskih sprememb, s katerimi bomo zagotovili učinkovitejše delovanje službe," policija pri enakem odgovoru vztraja že od konca 
lanskega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.