Slovenija
46 ogledov

Vodja zavetišča za brezdomce denar dvigoval še po smrti teh

Študenti v zavetišču za brezdomce Maribor Alma Mater Europaea – ECM
Vodja zavetišča za brezdomce v Mariboru je dvigoval denarno socialno pomoč za tri uporabnike zavetišča tudi po njihovi smrti, piše današnji Večer.

Dolgoletni vodja mariborskega zavetišča za brezdomce Ljubo Gagič naj bi med letoma 2012 in 2014 dvigoval denarne socialne pomoči za tri uporabnike zavetišča tudi po njihovi smrti. Z ugotovitvami je direktorica centra za socialno delo, v okviru katerega deluje zavetišče, seznanila kriminaliste in ministrstvo za delo. Prepovedali so mu nadaljnje opravljanje dela, mu vzeli ključe zavetišča in izvedli predajo dokumentov. Vročili mu bodo tudi izredno odpoved delovnega razmerja.

Na nepravilnosti, ki naj bi se dogajale v mariborskem zavetišču za brezdomce, je bila direktorica centra za socialno delo opozorjena sredi marca in jih je takoj preverila. Policiji je predala tudi druge navedbe o domnevnih nepravilnostih, ki jih očitajo Gagiču. Ta je na razgovor v zvezi z izrednim odpustom prišel z odvetnikom, dogajanja pa za Večer ni želel komentirati.

Luknja v sistemu

Takšno ravnanje je bilo po pisanju časnika mogoče, ker se do začetka tega leta iz sistema ni videlo, da je prišlo v upravnih evidencah do spremembe, ampak so smrt prejemnika denarne socialne pomoči centru javljali svojci ali dom upokojencev. Šele po novem se pri posameznem prejemniku denarne socialne pomoči pokaže znak, ki strokovnega delavca opozori na spremembo v evidencah, in ta nato preveri, za kakšno spremembo gre.

Večer še piše, da naj bi uporabniki zavetišča, ki imajo v njem sicer zagotovljene tri obroke dnevno, pri Rdečem križu dvigovali pakete s hrano, ki naj bi nato pristali povsem drugje. To je za časnik potrdil predsednik mariborskega Rdečega križa Alojz Kovačič, a je dodal, da jim paketov pomoči že nekaj časa ne dajejo več, saj imajo v zavetišču zagotovljeno prehrano.

Komentarjev 2
  • Avatar čavez
    čavez 19:07 30.marec 2016.

    Po večini če ne celo večino vso lopovščino na položajih vodijo čefurji.

  • kapibara 10:35 30.marec 2016.

    Ljubo Gagić- državljan, ki je imel žezlo, nad SLO brezdomci.. v domovini bi ga "križali"...