Slovenija
32 ogledov

Vodotoki se bodo lahko razlivali

Poplave Arso
Napovedi vremenoslovcev se uresničujejo, zaradi obilnega deževja pa bodo v noči na ponedeljek in čez dan po vsej Sloveniji naraščali vodotoki. Na zahodu oranžna nevarnost, ponekod poročali o vremenskih preglavicah.

V bližini Kobarida je med neurjem drevo padlo na cesto, v Kal Koritnici pri Bovcu pa je strela udarila v električni drog, medtem ko iz Nove Gorice poročajo o zaliti strehi hiše, ki jo obnavljajo.

Po podatkih Agencije RS za okolje bodo ponoči in v ponedeljek čez dan reke po vsej Sloveniji močno narasle. V prvem delu noči na ponedeljek bodo ob nevihtah najprej začele naraščati manjše reke in potoki v zahodni in deloma v osrednji Sloveniji, sprva predvsem v slovenski Istri in v Posočju. V drugem delu noči in v ponedeljek zjutraj pa bodo močneje narasle reke v zgornjem toku Save, reke v predalpskem svetu Julijskih Alp, manjše reke in potoki v osrednji Sloveniji.

Čez dan bodo naraščale reke povsod po državi. Pretoki predvsem manjših rek in hudournikov lahko dosežejo velike letne pretoke. Na izpostavljenih mestih so možna razlivanja, opozarja Uprava za zaščito in reševanje.

Za dežjem še mraz

Ponedeljek bo deževen in občutno hladnejši, meja sneženja se bo spustila do okoli 1200 m nadmorske višine, po nižinah bodo z okoli 10 stopinj Celzija temperature skoraj 20 stopinj nižje od nedeljskih, ko se je živo srebro povzpelo še vse do 30 stopinj Celzija.

Do torka zjutraj bodo padavine povsod ponehale, v sredo pa bo sončno, le zjutraj bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Temperature bodo ponovno višje. Dodatne informacije: vreme.net.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.