Slovenija
22 ogledov

Vodstvo ljubljanskega LDS odstopilo

Pravosodni minister Aleš Zalar napoveduje, da bo državni zbor zakone o sistemu p Žurnal24 main
Vodstvo mestnega odbora LDS je podalo svoj odstop, kar predsednica stranke Katarina Kresal vidi kot dobro stvar za mestni del LDS.

Predsednik mestnega odbora LDS Primož Hainz in preostali člani vodstva mestnega odbora so odstopili. Po Hainzovih besedah so številne zamenjave in odhodi porodili idejo, ki je danes dozorela. "Taki pretresi puščajo določene posledice, zato verjetno nisem storil vsega, kot bi lahko, ali pa se to preprosto ni dalo," je povedal Hainz.

Zdaj že nekdanji predsednik mestnega odbora je povedal, da težav z iskanjem njegovega naslednika nimajo. Mediji namreč poročajo, da naj bi ga nadomestil nekdanji predsednik vrhovnega sodišča Aleš Zalar. "Mislim, da so se nekateri z njim že pogovarjali," je te informacije komentiral Hainz.

Dober korak za mestni del LDS
Predsednica LDS Katarina Kresal je v izjavi za javnost zapisala, da bo stranka določila možne kandidate za mesto predsednika mestnega odbora LDS. Sklepi, ki jih je na svoji zadnji seji sprejel Hainz, naj bi okrepili delo mestnega odbora in mu dali nov zagon in drugačno pot.

Kresalova Hainzovo potezo ocenjuje kot dober korak za mestni del LDS, "ki bo zagotovo prispeval k temu, da bo odbor stranke dobro nastopal tudi na septembrskih državnih volitvah". Predsednica LDS pa ni želela razkriti, ali bo na Hainzovo mesto prišel Zalar. Vse, kar je povedala, je, da "če bo zraven Aleš Zalar, bo to dobra okrepitev".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.