Slovenija
23 ogledov

Vodušek bi plačal 15 odstotkov

Info TV z Vladimirjem Voduškom na čelu naj bi spet posloval z dobičkom v letu 20 Žurnal24 main
Info TV. V prisilni poravnavi. Vodušek predlaga odpis 85 odstotkov terjatev.

Vladimir Vodušek, šef Info TV, je na Okrožno sodišče v Ljubljani vložil predlog za začetek postopka prisilne poravnave družbe, je razvidno iz objavljenih podatkov na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (AJPES).

Matematika po Voduškovo

Deleži. Trije in hkrati edini lastniki Info TV so Voduškova Publica (52,80 odstotka), Triglav naložbe (41,20 odstotka) in Informativna TV produkcija Lea Oblaka (5,80 odstotka), piše v računovodskem poročilu.

Glede na navedene deleže znaša seštevek 99,80 odstotkov.

Kam je izginilo 0,20 odstotka družbe, iz poročila ni razvidno.

Vsaj tri odstotke več
Info TV bi upnikom z nezavarovanimi, navadnimi terjatvami do konca prihodnjega leta te poplačal v višini 15 odstotkov.

Dolguje jim 1,3 milijona evrov. Prednostne in zavarovane terjatve (teh je za 672 tisoč evrov) bi po načrtu ostale nespremenjene.

Če bi jih doletel stečaj, bi po Voduškovih izračunih upnike z nezavarovanimi, navadnimi terjatvami poplačali z največ 11,76 odstotkov dolga in to šele po treh letih, ko bi bil stečaj predvidoma končan.

Po manj optimističnem scenariju pa bi se terjatve poplačale v višini 9,42 odstotka.

Med upniki sta prek različnih podjetij tudi Vodušek in Leo Oblak. Zadnji ima za več kot 600 tisoč evrov terjatev, šef Info TV Vodušek in njegovo podjetje pa za okoli 130 tisoč.

Bolj obremeniti zaposlene
S finančnim prestrukturiranjem Vodušek predvideva povečanje prihodkov iz oglaševanja od 10 do 15 odstotkov na leto, napoveduje odprodajo poslovno nepotrebne opreme, selitev v cenejše prostore (z njo bi prihranili dva tisoč evrov mesečno) in zmanjšanje števila zunanjih sodelavcev (prihranek 10 tisočakov na mesec).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.