Slovenija
41 ogledov

Vodušek celjskim sodnikom ne zaupa

Vladimir Vodušek Saša Despot
Zagovornik novinarja Vladimirja Voduška Boštjan Penko pričakuje, da bo sodnica celjskega okrožnega sodišča Marjana Topolovec Dolinšek nov predobravnavni narok razpisala po novem letu.

Sodnica je konec novembra zavrnila Voduškovo zahtevo po izločitvi celjskih sodnikov. Sojenje bo tako potekalo v Celju.

Penko je še dejal, da posebne pritožbe na sklep sodnice, ki je ocenila, da so Voduškovi predlogi neutemeljeni, ni pripravil, nad sklepom pa ni presenečen.

Vodušek je obtožen izsiljevanja nekdanjega predsednika uprave zreškega Uniorja Gorazda Korošca in Vinka Stiplovška iz podjetja Rhydcon iz Šmarja pri Jelšah.

Celjskim sodnikom ne zaupa

Na začetku novembra je Vodušek na celjskem okrožnem sodišču zahteval izločitev vseh sodnikov celjskega okrajnega in okrožnega sodišča ter višjega sodišča v Celju ter delegacije pristojnosti sodišča. Prav tako je zahteval prestavitev sojenja v Ljubljano, ker sodnikom v Celju ne zaupa, po njegovi oceni pa bi bila prestavitev tudi bolj ekonomična.

Vodušek novembra na sodišču ni priznal krivde. Pojasnil je, da se ne čuti krivega, ker ni šlo za izsiljevanje, ampak za maščevanje Korošca in Stiplovška ob podpori ene izmed odvetniških družb. Vodušek naj bi namreč pridobil neke dokumente, ker pa jih ni hotel novinarsko uporabiti, sta se Korošec in Stiplovšek odločila maščevati. Po Voduških navedbah se je vseskozi pogovarjal le o oglaševanju na njegovi televiziji.

Gaberc krivdo priznal

Obtožnica zoper Voduška je bila vložena konec oktobra lani, kriminalisti pa so ga aretirali julija lani na Trojanah, v trenutku, ko naj bi prejemal denar.

Skupaj z velenjskim podjetnikom Stanislavom Gabercem, ki je krivdo že priznal, naj bi Vodušek oškodovancema grozil, da bo podrobnosti o njiju razkril v medijih, v zameno za molk pa naj bi zahteval 350.000 evrov v gotovini ali odkup njegovih terjatev v višini 160.000 evrov.

Gaberc, ki je krivdo priznal na oktobrskem predobravnavnem naroku, je pogojno obsojen na 14 mesecev zapora s preizkusno dobo treh let. Sodišče ga je oprostilo plačila sodnih stroškov, saj je brez službe in premoženja, kot invalid tretje kategorije pa prejema samo 200 evrov invalidnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.