Slovenija
36 ogledov

Vodušek in Gaberc naj bi ostala v priporu

Aretiran Vladimir Vodušek, InfoTV Anže Petkovšek
Lastnik Info TV Vladimir Vodušek in velenjski podjetnik Stanislav Gaberc naj bi po neuradnih informacijah ostala v enomesečnem priporu, ker naj bi zunajobravnavni senat celjskega okrožnega sodišča pritožbi njunih zagovornikov zavrnil.

Zagovornik Gaberca Boris Kanduti je povedal, da pisno odločitev senata pričakuje v sredo. Voduškov zagovornik Boštjan Penko je pojasnil, da je pripor možno podaljšati tudi po enem mesecu, vendar se v šestih mesecih po odvzemu prostosti mora vložiti obtožnica. V nasprotnem pa se osumljena oseba mora izpustiti na prostost. Dejal je še, da se po vložitvi obtožnice pripor lahko podaljša še največ za dve leti.

Vladimir Vodušek in Stanislav Gaberc, za katera je celjski preiskovalni sodnik v soboto odredil enomesečni pripor zaradi ponovitvene nevarnosti izsiljevanja, naj bi izsiljevala ne le zreški Unior, ki ga vodi Gorazd Korošec, ampak naj bi se spravila tudi na podjetje Rhydcon iz Šmarja pri Jelšah, katerega direktor je Vinko Stiplovšek.

Preberite tudi Vodušek premoženje prepisal na sina.

Komentarjev 3
  • dragec 08:17 18.julij 2012.

    Enostavno, različni pristopi, ampak, upajmo, da se bo zo sodstvo in tožilstvo enkrat izboljšalo!

  • 1111 21:02 17.julij 2012.

    ...se strinjam...je pacek....ampak ZAKAJ, Hilda, Zidar, Bavčar, Šrot etc. niso v priporu, imajo vse adute za bit v priporu...ZAKAJ?????????

  • Lavdan 20:01 17.julij 2012.

    Penko razlaga neke teorije, a pred tem je trdil, da ni nobene osnove za pripor njegovega klienta.