Slovenija
42 ogledov

Vodušek lahko svobodno zapusti državo

600 tisoč evrov je Info TV dolgoval Oblaku, ki jim jih je ta posdil za honorarje Žurnal24 main
Vladimirja Voduška in soobtoženega Stanislava Gaberca je vrhovno sodišče včeraj izpustilo iz zapora, saj naj ne bi bilo več ponovitvene nevarnosti. Začetek sojenja bosta tako počakala na prostosti.

Vrhovno sodišče je včeraj odpravilo pripor zoper novinarja Vladimirja Voduška. Ugotovili so, da "priporni razlog zaradi katerega je bil priprt, to pa je razlog nevarnosti, da bi na prostosti ponovil kaznivo dejanje, da torej ta razlog ne obstaja. Mi smo to trdili že od samega začetka. Sedaj se je izkazalo, da celoten pripor zoper gospoda Voduška ni bil upravičen. Po moji presodbi tudi ni bil zakonit," je izpustitev komentiral njegov odvetnik Boštjan Penko.

Da je Vodušek nedolžen, trdi tudi sam. "Zadovoljen sem z odločitvijo vrhovnega sodišča, ki je odpravilo pripor in imam še neko upanje v pravno državo v Sloveniji," je dejal. Ob tem verjame, da do vložitve obtožnice sploh ne bo prišlo in bo dokazal svojo nedolžnost.

Preiskava končana do jeseni

Po napovedh Penka bo kriminalistična preiskava končana do septembra, nato pa se bo tožilstvo odločilo, ali bo vložilo obtožnico ali pa bodo primer ovrgli.

Vodušek še naprej krivi lokalno mafijo, ki je po njegovih besedah s tožilstvom sklenila  "dogovor o amnestiji in zlorabila policijo, tožilstvo in sodstvo". Konkretneje za aretacijo obtožuje vodstvo Uniorja in Rhydcona, ki naj bi ju izsiljeval, ter odvetniško pisarno Gregorovič-Pungartnik.

Nima dubajskega potnega lista

Ker tožilstvo zoper njega ni odredilo pripora zaradi begosumnosti, se lahko giblje popolnoma svobodno. "Sodišču mora sporočiti spremembo bivališča in se mora odzivati na vsa vabila sodišča," je o omejitvah dejal Penko.

Sam pa trdi, da potnega lista Združenih arabskih emiratov nima in da je v Dubaj večkrat odpotoval, ker je tam "iskal investitorje".

Komentarjev 8
  • b3180966 10:59 10.avgust 2012.

    Če ga tudi bodo spoznali za krivega lahko dobi kakšno leto pogojne obsodbe. Kateri človek z IQ nad sobno temperaturo bi se zaradi tega odločil za doživljajski beg iz domovine in večno skrivanje pred organi pregona? PS- glede ...prikaži več na finančno stanje Voduška ali Zidarja oz. Tovšakove, bi prej pričakoval beg slednjih, pa ju niso priprli še niti za dan.

  • Darko 10:16 10.avgust 2012.

    priprta sta bila zaradi suma ponovitve ponovnega izsiljevanja jozek D.

  • DUSANJ2000 10:02 10.avgust 2012.

    Zakaj pa bi sploh pobegnil? Ali se je v naši "pravni" državi kateremu tajkunu ali krininalcu že kaj zgodilo?