Slovenija
21 ogledov

Vodušek na prostosti

Aretiran Vladimir Vodušek, InfoTV Anže Petkovšek
Vrhovno sodišče je ugodilo zahtevi za varstvo zakonitosti in odpravilo pripor zoper novinarja Vladimirja Voduška ter velenjskega poslovneža Stanislava Gaberca.

Odvetnik Vladimirja Voduška Boštjan Penko je za STA povedal, da je vrhovno sodišče ugotovilo, da v tem primeru ne obstajajo realne nevarnosti, da bi priprta na prostosti kaznivo dejanje ponovila.

Da je sodišče ugodilo zahtevi, je botrovalo to, da nasprotna stran ni imela zadostnih argumentov, da bi utemeljila pripor, meni Penko.

"Vodušek je urejen človek, novinar, urednik, podjetnik, ki še nikoli ni bil kaznovan pred sodiščem. Vsi vedo, da je v kazenskem postopku. Tudi dejanje nima takšne teže, da bi samo po sebi lahko govorilo, da bi na prostosti kaznivo dejanje ponovil," je poudaril Penko.

Po njegovih besedah je bila vsa sporna dokumentacija, s katero je razpolagal Vodušek, že na začetku predana odvetnikom oškodovancev. "Po naši presoji ni nobene dejanske nevarnosti, da bi Vodušek kaznivo dejanje ponovil," je dejal in še dodal, da sta tako Vodušek kot Gaberc že na prostosti.

Za komentar smo želeli vprašati tudi Voduška, a ni bil dosegljiv.

V priporu preživela skoraj mesec dni

Oba sta bila sicer v priporu skoraj mesec dni, v torek pa je tožilstvo predlagalo podaljšanje pripora še za dva meseca, o čemer pa bi zunajobravnavni senat celjskega okrožnega sodišča moral še odločati.

Vodušek in Gaberc sta sicer osumljena izsiljevanja vodstev podjetij Unior iz Zreč in Rhydcon iz Šmarja pri Jelšah. Oškodovancema naj bi grozila, da bosta o njiju razkrila podrobnosti v medijih, v zameno za molk pa zahtevala denar. Grozi jima do osem let zapora.

Spletni portal pozareport.si je sicer še pred izpustom obeh na prostost poročal, da je Vodušek novinarjem Reporterja po telefonu iz celjskega zapora sporočil, da mu tožilstvo ponuja, da prizna krivdo, v zameno za to pa ne bi predlagalo vnovičnega podaljšanja pripora.

Komentarjev 5
  • Alpin 07:14 10.avgust 2012.

    Izjave odvetnikov so že prav smešne. Očitno so še vedno mnenja, da običajni ljudje nimamo pojma, kako stavri potekajo. Tudi razlogi za pripor slej kot prej minejo, mar ne?

  • Alpin 07:10 10.avgust 2012.

    Tisto, kar je povedal en italijanski mafijaš slepo verjameš, da so obstajali razlogi za pripor Voduška pa ne. Bistra glava, ki ne vidi niti čez rob svojega monitorja..

  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 23:37 09.avgust 2012.

    bivši skesani italijanski mafijaš je izjavil, da je slovernija raj za mafijaše, glede na dejstvo, da se razni zidarji tovšakove, bavčarji, šroti kordeži itd lahko svobodno sprehajajo naokoli, vodušek pa je moral mesec dni sedeti v preiskovalnem zaporu se res ...prikaži več ni čuditi izjavi italijanskega mafijaša. Vsak sam naj si misli koliko sta skorumpirana naša policija in sodstvo.