Slovenija
45 ogledov

Vodušek pod drugo streho

Leo Oblak za celoten zaplet krivi družbo Triglav Naložbe, ki naj se ne bi držala Žurnal24 main
Info TV. Oblak ne bo brezplačno "delal" za televizijo. Redakcija se mora izseliti.

Sodeč po elektronskem sporočilu, ki ga je Leo Oblak včeraj pošiljal zaposlenim na Info TV, bi se morala celotna redakcija izseliti do danes.

Oblak, ustanovitelj televizije, ki pa je svoj delež lani prodal Vladimirju Vodušku, je namreč lastnik prostorov, kjer je njena redakcija.

"To se ne bo zgodilo"

"To ni res, rok imajo do konca meseca," je informacijo komentiral Oblak. Pojasnil je, da bi se sicer morali izseliti že 1. aprila, a so imeli možnost podaljšanja.

"Kdorkoli vam je dal te informacije, vas je zavedel," je dejal. Iz elektronskega sporočila zaposlenim pa je razvidno, da bo Oblakova Infonet Media danes prenehala opravljati "vse storitve za Info TV, za katere ne prejema plačila".

Dejansko Infonet Media televiziji že štiri mesece ni zaračunala najemnine in z njo povezanih stroškov.

Da bi se Info TV moral do danes izseliti, je zanikal tudi njegov večinski lastnik Vladimir Vodušek.

"To se ne bo zgodilo," je bil odločen. "Je pa res, da malo zamujamo z izselitvijo. Iskali smo optimalno rešitev in že imamo sklenjeno pogodbo z novim najemodajalcem, tako da se bomo odselili v zelo kratkem času," je pojasnil.

Po njegovih ocenah bodo redakcijo preselili v enem tednu, studio pa za zdaj ostaja na isti lokaciji.

Spor Vodušek – Oblak
Spomnimo, da je Info TV pred časom grozil stečaj, a sta se televizija in njen največji upnik Oblak dogovorila, da se ta odpove 600 tisoč evrom terjatev in jih pretvori v zakup oglasnega prostora.

Vendar dogovora ni mogoče izpeljati zaradi sodne odredbe Triglava Naložbe, ki je 40-odstotni lastnik Info TV.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.