Slovenija
30 ogledov

Vodušek vztraja, da je žrtev mafije

Aretiran Vladimir Vodušek, InfoTV Anže Petkovšek
Vladimir Vodušek trdi, da je ob aretaciji mislil, da ga je napadla mafija in ga bodo ubili. Vztraja, da se mu pred prijetjem ni zdelo nič sumljivo in je bil prepričan, da se pogovarjajo zgolj o oglaševanju.

Novinar in izvršni direktor Info TV-ja Vladimir Vodušek je aretacijo na Trojanah opisal z naslednjimi besedami: "Nenadoma sta se pripeljala dva avtomobila, bel opel in rdeč renault. Ven so skočili maskirani in oboroženi moški, vame namerili pištole in se drli kot levi. Mislil sem, da me je napadla mafija in da me bodo ubili. Če bi imel pri sebi svojo pištolo, bi streljal."

Dogajanje je opisal Bojanu Požarju, ki ga je prejšnji teden obiskal v priporu. Ob tem je poudaril, da je bil Rudi, s katerim se je domnevno pogovarjal o oglaševanju, policist pod krinko. "Kasneje sem se spomnil, da tega Rudija poznam iz afere Depala vas," je dejal Vodušek, ki vztraja, da se je z direktorjem Uniorja Gorazdom Korošcem dogovarjal izključno o oglaševanju ter da izsiljevanja ni bilo.

To naj bi na zaslišanju potrdili tudi Korošec, direktor podjetja Rhydcon Vinko Stiplovšek ter odvetnika Jernej Mlinarič in Jožko Gregorovič iz odvetniške družbe Gregorovič-Pungartnik iz Šentjurja pri Celju. Vodušek ob tem vztraja, da je "žrtev lokalne mafije, ki je zlorabila celjsko policijo, tožilstvo in sodišče, da bi utišala novinarja in zaprla njegov medij, televizijo".

Enomesečni pripor se Vodušku izteče 12. avgusta.

Komentarjev 2
  • nejansizmu 22:08 31.julij 2012.

    Vodušek pravi da je mislil, da ga je ugrabila mafija.... pa Vodušek, pa TI SI MAFIJA!!! Saj si vendar v stalni navezi z janšo, halo? butec en zarukan... NE janšizmu!

  • Lavdan 10:26 31.julij 2012.

    Ali je Gaberc mafijaš, ali je tudi žrtev, ali slučajno mimoidoči. Če ni politika, je pa mafija. Mi smo pa nedolžni kot ovčke.