Slovenija
134 ogledov

Voduškova je bila vinjena

Sojenje zoper Natašo Vodušek bo do izreka sodbe predvidoma potekalo enkrat na me Žurnal24 main
Slovenska veleposlanica v BiH Nataša Vodušek je imela v času prometne nesreče v krvi 1,84 promila alkohola. Sama pravi, da ni kriva.

Na sarajevskem tožilstvu so danes potrdili, da je imela slovenska veleposlanica Nataša Vodušek, ki krivde za prometno nesrečo v Sarajevu ne priznava, v krvi 1,8 promila alkohola, je poročala POP TV.

45-letni Sarajevčan Nijaz Zorlak, ki je bil v nesreči poškodovan, že deseti dan v kritičnem stanju leži v bolnišnici na intenzivnem oddelku. Utrpel je hude poškodbe glave, hrbtenice in reber. Njegov brat Amir Zorlak namerava Voduškovo tožiti. Kot je povedal, naj bi imel videoposnetke, ki kažejo, da je prometno nesrečo povzročila Voduškova. Poleg tega naj bi mu na policiji dan po nesreči povedali, da je veleposlanica vozila vinjena in celo prevozila rdečo luč. Na sarajevskem tožilstvu so sicer še povedali, da Zorlak v času nesreče v krvi ni imel alkohola.

 
 

Nesrečo je povzročil voznik, ki je prevozil rdečo luč na semaforju ter zapeljal v križišče z desne strani na glavno cesto in mi tako prekrižal pot. Kot neresnična odločno zavračam vsa namigovanja in izjave o moji domnevni vinjenosti v času prometne nesreče.

Nataša Vodušek

 
"Za dogodek nisem kriva"
Voduškova dogodek sicer obžaluje, a hkrati zatrjuje, da ni vozila vinjena. "To ne drži. Za dogodek nisem kriva. In čez zeleno luč sem vozila," je povedala, na slovenskem zunanjem ministrstvu pa današnjih navedb sarajevskega tožilstva niso želeli komentirati.

Sarajevsko tožilstvo je primer že predalo pravosodnemu ministrstvu BiH, ki bo od slovenskega pravosodnega ministrstva zahtevalo kazenski pregon Voduškove. V BiH je zaradi njene diplomatske imunitete namreč ne morejo.

Kljub lažjim poškodbam spremljala predsednika
Veleposlanica je bila 13. oktobra udeležena v prometni nesreči v Sarajevu, v kateri je bil v trčenju huje ranjen voznik drugega avtomobila. Do nesreče je prišlo nekaj ur pred obiskom slovenskega predsednika Danila Türka v BiH, ki ga je nato Voduškova kljub nesreči spremljala med dvodnevnim obiskom. Kot so v četrtek sporočili z MZZ, se je predstavnik ministrstva v minulih dneh pogovoril s slovensko veleposlanico v BiH, ki je v nesreči utrpela lažje telesne poškodbe.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.