Slovenija
18 ogledov

Vogrin izstopil iz DLGV

Ivan Vogrin Saša Despot
Ivan Vogrin je izstopil iz poslanske skupine Državljanske liste Gregorja Viranta (DLGV), ne pa tudi kot poslanec državnega zbora.

"Današnji dan ni naključno izbran, je namreč velikonočni petek, ko je bil križan Kristus. Jaz se počutim enako in kot Kristus menim, da si tega nisem zaslužil," je na novinarski konferenci dejal Ivan Vogrin.

Ker je bilo na njegov račun izgovorjenih veliko kritik, se je odločil, da vsaj nekaj mesecev ne bo odgovarjal na vprašanja.

Dejal je še, da obstajajo razlogi, da bi odstopil, kot tudi razlogi in mnenja, da ne bi odstopil. "Vsi se sklicujejo na etiko in moralo, samo nas očitno ne doseže. V nekaterih primerih smo mi najbolj dojemljivi za situacijsko moralo in etiko, odvisno od primera do primera. Moje osebno mnenje je, da smo v Sloveniji doslej od etike osvojili 'e', od morale pa 'm'. Očitno smo premalo zrela družba, da bi razumeli, da po 20 letih uspešne zgodbe pridejo krizni časi."

Ne bo šel v drugo stranko

"Ostal bom samostojni poslanec in se ne bom priključil nobeni parlamentarni stranki, ne koalicijski ne opozicijski," je poudaril Vogrin in dodal, da bo glasoval po svoji vesti in upošteval vse okoliščine.

Ni pa niti zanikal niti potrdil, da bi ga do tega trenutka že povabili v katero izmed ostalih poslanskih skupin. "Me je pa Gašpar Gašpar Mišič povabil na kavo. O drugih poslanskih skupinah pa ne razmišljam."

Odziv Viranta

"Poziv predsednika in sveta stranke je bil jasen. V Državljanski listi smo pričakovali, da bo Vogrin odstopil kot poslanec DZ. To bi bilo po našem mnenju edino korektno ravnanje. Njegovo odločitev, ki jo je sporočil danes na tiskovni konferenci, jemljemo na znanje. Vogrin z današnjim dnem ni več poslanec Državljanske liste," je v izjavi za javnost dejal Virant.

V sredo so ga pozvali k odstopu

Vogrina je k odstopu s poslanskega mesta pozval svet DLGV na predlog predsednika stranke Gregorja Viranta, ker mu v zadnjih treh mesecih ni uspelo sanirati dolga njegovega podjetja Interles.

Vogrin napisal pismo Virantu

Poslanec Ivan Vogrin je predvčerajšnjim ponoči napisal pismo, ki ga je včeraj poslal Gregorju Virantu in medijem. Viranta v njem označi za "soustvarjalca kaosa v Sloveniji", ki ima "nekredibilna stališča" in daje z "veliko mero arogance in nadutosti" vrednostne in moralne sodbe. Pravi, da je Virant pomagal ustvariti državni dolg in sistematično rušiti gospodarstvo. Virant je dejal le, da je bilo pismo napisano v čustvenem afektu.

Komentarjev 14
  • stalker 09:35 07.april 2012.

    hah če je res biu kaooo en kristus krizan k ni dokazov da je obstaju

  • primorka 18:53 06.april 2012.

    Vogrin ima dolgove in terjatve in nevem zakaj bi bilo moralno sporno biti poslanec. Virant ni niti ene minute v svojem življenju delal in je najzadnji, ki bi lahko komur koli bilo kaj očital. Vogrin priključi se poslanski skupini SDS, ...prikaži več ki je že občutila neke moralnosporne krivične obtožbe na svoj račun. "Levica" še vedno upravlja s Slovenijo, čim prej narediti konec s tem!

  • širhakl 17:32 06.april 2012.

    Zakaj,hudiča,še njegovo podjetje ne vloži tožbe in posledično rubeža proti njegovim dolžnikom?Ni logike.