Slovenija
21 ogledov

"Ne želim postati novi predsednik vlade"

Virant Anže Petkovšek
Virant vztraja pri svojem stališču, da morata Janša in Janković Odstopiti. Vogrin: Škodljiv napad na premierja in župana. Novakova: Janša je bil pri nekaterih zadevah malomaren, pojasnila so me pomirila.

"Države ali mesta ne moreta voditi človeka, ki ne moreta, nočeta ali ne znata pojasniti izvora svojega premoženja prek KPK," je dejal predsednik državnega zbora Gregor Virant.

O morebitni konstruktivni nezaupnici sicer ni želel špekulirati, prav tako ne o morebitnem iskanju tehničnega mandatarja ali odhoda iz koalicije.

Dejal je, da jima bo dal nekaj časa, da sta zdaj onadva na potezi. Na vprašanje, koliko časa, pa je odvrnil, da "razumen čas".

Zatrdil je tudi, da si ne želi postati nov predsednik vlade.

Vogrin na strani Janše in Jankovića

Na drugi strani pa je nepovezani poslanec Ivan Vogrin stopil na stran Janše in Jankovića. Dejal je, da je bila včerajšnja Virantova poteza škodljiv napad na predsednika vlade in župana Jankovića. Meni, da Virant nesramno blati Janšo ter da ima morda preganjavico. "Načrtno ruši Janšo. Že ko je bil član poslanske skupine, naj bi bil glavni cilj stranke, da zarijejo nož v hrbet SDS."

Vogrin je sicer poleti izstopil iz Državljanske liste po nesoglasjih s predsednikom Virantom zaradi finančnih težav in neplačil njegovega podjetja Interles.

Novakovo je Janša pomiril

Predsednico NSi Ljudmilo Novak so pojasnila premiera Janeza Janše o premoženju pomirila, meni pa, da je bil pri nekaterih zadevah malomaren. Ocenjuje, da Janši zdaj ni treba odstopiti. Za zdaj Janša uživa zaupanje NSi. Če bo vložil glasovanje o zaupnici, ga bo NSi podprla, seveda pa pričakujejo tudi nadaljnja pojasnila, piše STA.

Novakova je sicer potrdila, da je prvak DL Gregor Virant na koalicijskem vrhu kot rešitev omenil tehničnega mandatarja. Dejala je, da si ne zna predstavljati, kako bi se o tehničnem mandatarju, ki ga kot rešitev po njenih besedah vidi Virant, dogovorili. Prav tako ni prepričana, da bi bila taka vlada "tako drugačna, da bi sprejemala drugačne ukrepe, kot jih mora sedanja vlada".

Na vprašanje, kakšni so bili odzivi Janše na predloge za tehničnega mandatarja, je Novakova odgovorila: "Včasih imam občutek, da bi bilo glede na vse pritiske, ki se izvajajo nanj in celo žal na njegovo družino, to pravzaprav olajšanje."

Komentarjev 16
  • Zvonka Facija 12:24 11.januar 2013.

    Novakova nima svoje glave!!! Lutka.....

  • feferon 12:12 11.januar 2013.

    Novakova pa bolje da se skrije v mišjo luknjo! Sramota za žensko, da se ne postavi za pravice mater in otrok. Upam da se ji bo 100x vrnil bumerang pri ženskih potomkah...

  • feferon 12:10 11.januar 2013.

    Malomaren!? Če bi to storil navaden državljan bi mu dacarji hišo vzeli! še en dokaz da za politike veljajo druga pravila! V se politike preverit in pod marš nagnat tiste, ki se okoriščajo.