Slovenija
22 ogledov

Vogrinec: Če ne bo buldožerjev, grem!

Tone Vogrinec meni, da bi bila izgradnja proge Pisker priložnost za razvoj turiz Žurnal24 main
Mariborski mestni svet je sprejel osnovno dokumentacijo za objekte, ki jih v Mariboru načrtujejo za potrebe zimske univerzijade leta 2013. Predsednik organizacijskega odbora univerzijade Tone Vogrinec ne izključuje možnosti odpovedi univerzijade.

Mestni svetniki so najprej soglasno sprejeli podrobni prostorski načrt za prenovo športnega parka Tabor. Ta predvideva dograditev ledne dvorane s prizidkom, prenovo obstoječe dvorane Tabor ter gradnjo večnamenske športne dvorane, dvorane za borilne veščine in teniške dvorane. Prav tako se predvideva gradnja podzemnih garaž in ureditev ustrezne prometne infrastrukture, je pojasnila Lidija Kodrič Vuk iz sektorja za urejanje prostora.

Vogrinec se kljub temu drži za glavo. "Univerzijada je čez dobro leto, storjenega pa ni bilo še nič," je poudaril in pojasnil, da oktobra v Mariboru ponovno pričakujejo predstavnike mednarodne študentske zveze (FISU).

"Sram me je, saj smo jim ob njihovem zadnjem obisku maja obljubljali, da bodo oktobra pod Pohorjem že orali buldožerji. A za zdaj se ne dogaja še nič in bojim se, da nam ti ljudje počasi ne verjamejo več," je dejal.

Vogrinec zato ne izključuje možnosti odpovedi univerzijade. "Izgubimo nekaj milijonov evrov in si nakopljemo blamažo, kakršne v zgodovini te prireditve še ni bilo, a drugače očitno ne gre," je dejal.

"Če v oktobru ne bodo določeni sklepi, da bodo lahko orali buldožerji, mene ne bo več zraven. Ampak dolgo se ne bom več hecal, saj ne bi bil rad na tej ladji, ki se bo potopila," je zatrdil.

Na prepočasno uresničevanje številnih projektov, predvsem za namene univerzijade in evropske prestolnice kulture (EPK), so opozorili tudi številni mestni svetniki v razpravi o izvrševanju občinskega proračuna v prvi polovici letošnjega leta. Ta kaže realizirane prejemke in izdatke v višini po 46 milijona evrov, kar je le 30 odstotkov načrtovanega.

Komentarjev 4
  • MrAmee 09:19 27.september 2011.

    Jaz bi samo pisarne zgradil in to!:)

  • mirko 07:46 27.september 2011.

    Več kot polovica Mariborčanov živi v revščini, eni se pa špilajo z miljoni.

  • kikomiko 06:12 27.september 2011.

    Glede na to kakšne velike požrešne gobce imajo ti ljudje, bi lahko s svojimi gobci orali po pohorju.