Slovenija
41 ogledov

Vogrinu ne bodo priznali imunitete

slovenija 15.03.2012 Ivan Vogrin, novinarska konferenca poslanca Drzavljanske li Saša Despot
Mandatno-volilna komisija DZ je na današnji zaprti seji sklenila DZ predlagati, naj v dveh kazenskih postopkih zaradi suma storitve kaznivega dejanja poslovne goljufije ne prizna imunitete nepovezanemu poslancu Ivanu Vogrinu in dovoli vodenje kazenskega postopka, so po seji sporočili iz DZ.

Poslanke in poslanci bodo o tem odločali še danes. Kot so povedali v DZ, se Vogrin ni skliceval na imuniteto.

Državni zbor je sicer v zadnjih mesecih že večkrat odločal o podelitvi imunitete Ivanu Vogrinu in vsakokrat sodišču dovolil nadaljevanje kazenskega postopka. Večinoma gre za kazenske postopke zaradi domnevne poslovne goljufije, proti poslancu pa je bila uvedena tudi preiskava zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic.

Želijo razrešiti vse člane Fiha

MVK se je danes sešla še na eni zaprti seji in obravnavala dopis Komisije za preprečevanje korupcije v zvezi z imenovanjem članov sveta Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v RS (Fiho).

Člani komisije so sklenili, da bodo za protikorupcijsko komisijo pripravili predlog odgovora v zvezi z imenovanjem članov sveta Fiha. Poleg tega pa DZ predlagajo razrešitev dveh članov sveta Fiha, in sicer Matjaža Juharta in Vladimirja Pegana.

Komentarjev 2
  • Fulmmer 15:41 23.maj 2013.

    A misliš da kdo ne ve o katerem šalabajzerju je govora???

  • Mrcina 15:34 23.maj 2013.

    Hmmm...kaj ko bi uredništvo najprej popravilo priimek tega gospoda v naslovu članka? " Bo Vorgin ostal brez imunitete? "