Slovenija
20 ogledov

Vojak na policista ni streljal s službenim orožjem

pištola Shutterstock
Današnje streljanje, ko je vojak ustrelil policista, v Slovenski vojski obžalujejo. Poudarjajo, da ni streljal s službenim orožjem.

Vojak, ki je danes v Litiji v glavo ustrelil policista, ni imel službenega orožja, tudi v službi ne, poudarjajo v Slovenski vojski. Pištola, s katero je danes streljal, ni bila službena.

Vojaška policija je bila po besedah tiskovnega predstavnika vojske Simona Koreza seznanjena, da je današnji strelec na policista osumljen sodelovanja v različnih kriminalnih dejanjih. Po njegovih navedbah ni imel podčastniških ali častniških činov.

Načelnik generalštaba Slovenske vojske Dobran Božič obžaluje, da je bil pripadnik Slovenske vojske vpleten v takšen dogodek, še toliko bolj, ker je žrtev policist, torej varuh reda in varnosti v državi. Žal so tudi med vojaki taki posamezniki, dodaja.

Ko v SV odkrijejo takšnega posameznika, zoper njega tudi ukrepajo, poudarja Korez. Tako bodo tudi v tem primeru takoj izpeljali disciplinski postopek. Zoper take kršitve se po besedah Koreza izrečejo najstrožji disciplinski ukrepi, med katere sodi tudi izključitev iz vojske.

Na policista je sicer že pred leti streljal vojak; potem ko so mu odvzeli vozniško dovoljenje je - sicer v civilu - prišel na postajo v Kočevju in do smrti ustrelil dežurnega policista.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.