Slovenija
13 ogledov

Vojake od regresa ločuje še državna pritožba

Policisti Saša Despot
Regres. Delovno sodišče začelo presojati o zahtevi policistov, da jim država izplača vseh 691 evrov bruto. Toliko kot vojakom.

Čez približno en mesec bo jasno, ali bo morala država vsem policistom izplačati del regresa, ki jim ga še dolguje. Včeraj je namreč ljubljansko delovno sodišče začelo presojati o tožbi, s katero Sindikat policistov Slovenije (SPS) zahteva, da država policistom izplača celoten regres. Država je namreč maja z zakonom o uravnoteženju javnih financ policistom odmerila manj regresa za letni dopust, kot je bilo sprva dogovorjeno. "Tako je bil izplačan bistveno nižji znesek regresa, bistveno manj od dogovorjenih 691 evrov bruto," poudarjajo na SPS, ki zato za policiste in druge zaposlene na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) s tožbo zahtevajo to razliko med izplačanim in neizplačanim.

Pričakujejo isto kot vojaki

V le dobrih petnajstih minutah sodne obravnave sta državni pravobranilki v imenu države zavrnili možnost izplačila zahtevane razlike. Isto sodišče je sicer oktobra lani o enaki zahtevi že odločilo, ko je ugodilo tožbi Sindikata vojakov Slovenije in državi naložilo izplačilo razlike regresa. "Glede na to, da je sodišče že izdalo pozitivno sodbo, mi pričakujemo isto," poudarja šef SPS Zoran Petrovič. Država se je na sodbo pritožila, zato izplačilo razlike regresa vojakom ni še dokončno. SPS pa upravičenost do celotnega regresa dokazuje tudi s to še nepravnomočno sodbo in jo je včeraj predložilo sodnici, ki obravnava njihovo tožbo. Ta je prepričana, da dodatni dokazi, ki jih ponujata sprti strani, niso potrebni.

Komentarjev 1
  • dragec 08:43 10.januar 2013.

    Odgovor je že znan - vlada bo podala zadevo na ustavno sodišče, ti indijanci bodo podprli vlado JJ in se vojska ter policisti lahko zbrišejo za regres. žal, tako je to danes.