Slovenija
12 ogledov

Vojaki pripravljeni pomagati v poplavah

vojaki_kosovo_170209_reuters Žurnal24 main
Pri odpravljanju posledic poplav so sinoči pomagali tudi vojaki. 200 pripadnikov Slovenske vojske (SV) je v pripravljenosti tudi danes.

Na območju Nove Gorice je včeraj pomagalo 24 vojakov, ki so polnili vreče s peskom in pomagali pri čiščenju zalitih prostorov. Na Vipavskem so pomagali tudi pri prevozu potrebnega materiala.

Na območju Celja je na pomoč prihitelo 20 uniformirancev. V celjski in ljubljanski vojašnici je na razpolago 200 vojakov, ki so pripravljeni za pomoč, po potrebi pa jih lahko vpokličejo še več, je za STA povedal Simon Korez iz SV. Poleg tega so v pripravljenosti sredstva 14. inženirskega bataljona, 18. bataljon pa ima na voljo vozila za črpanje vode in čiščenje, je povedal predstavnik vojske za stike z javnostjo.

V SV ta čas sicer še čakajo na rezultate republiške koordinacijske skupine, ki ugotavlja potrebe po pomoči na različnih območjih po državi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.