Slovenija
36 ogledov

Vojaške table "motijo delovni proces"

Table SVS Arhiv Žurnala24
V Slovenski vojski (SV) se zapletajo v nov spor – tokrat glede dveh tabel. Te so namreč moteče za delovni proces, v prijavi na inšpektorat navaja neznani prijavitelj.

Na voljo imeli le ozemlje MOL

Sindikat Slovenske vojske (SVS) je za obveščanje članov vojske pred kratkim namestil dve tabli ob vhodu v vojašnico Franca Rozmana Staneta. Pred njihovo postavitvijo so zaprosili poveljnika vojašnice za postavitev tabel na ustreznem mestu, a jim tega ni odobril; proti temu, da jih postavijo pred vhodom v vojašnico na zemljišču v lasti Mestne občine Ljubljana (MOL), pa ni imel ničesar.

Grozi jim globa 3.000 evrov

Predsednik SVS Gvido Novak je kmalu zatem prejel klic inšpektorja "z zahtevo, da oglasne table SVS nemudoma odstranimo, ker bomo v nasprotnem primeru kaznovani z globo v višini 3.000 evrov".  "Prijavitelj utemeljuje prijavo z navedbo, da table motijo njihove zaposlene, zato predlagajo, da jih odstranimo," so nam glede tega povedali na inšpektoratu. Vodja Inšpektorata MU MOL Bogomira Skvarča Jesenšek pravi še, da je SVS podal vlogo na pristojen oddelek, a ker ta do zdaj soglasja ni izdal, bodo morali table odstraniti. "Inšpekcijski postopek je v teku," je še dodala.

"Prijavitelj je lahko samo Slovenska vojska"

V SVS pa se sprašujejo, kako da plakati sindikata ministrstva za obrambo ne motijo delovnih procesov v vojašnicah, saj so nameščeni po vseh vojašnicah Slovenske vojske. Pravnik SVS Črt Jereb Skrt: "Dejstvo, da prijavitelja, ki je sodeč po izjavah inšpektorata lahko samo Slovenska vojska (izjemoma kdo, ki se za predstavnika SV izdaja), moti izvajanje lastninske pravice v bližini vojašnice, je skrb vzbujajoče. Vojska se na tak način znova postavlja nad državljane in jih izsiljuje pri izvajanju njihove lastninske pravice. Kako lahko Slovensko vojsko moti tabla v izmeri 1 m x 1 m, ni jasno. Jasno je le to, da je SV zadnje zatočišče nedemokratičnih samodržcev (komunistov), ki jih lustracija ni doletela."

Table SVS | Avtor: Arhiv Žurnala24 Arhiv Žurnala24
"Izobraženi postanejo moteči"

Dodaja, da se bodo prav zaradi takih dejanj še toliko bolj zavzemali za demokratičnost. "Če vojake 'moti' branje in gledanje, pa naj jim vojaške starešine 'dovolijo', da gledajo v tla. Verjamem, da je tistih, ki jih to moti, med vojaki bore malo."

Meni, da vojska še vedno deluje po načelu "nevednosti ali neizobraženosti svojih zaposlenih. Če so zaposleni ozaveščeni oziroma izobraženi in to tudi javno pokažejo, postanejo nezaželene osebe, ki 'motijo delovni proces'."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.