Slovenija
13 ogledov

Vojko Čok odhaja, prihaja Italijan

Po 27 letih se na vrhu Banke Koper spet obetajo spremembe. Žurnal24 main
Vojko Čok, predsednik uprave Banke Koper, je po 27 letih vodenja banke, napovedal svoj odstop in se bo upokojil. Prvega januarja prihodnje leto bo prevzel mesto predsednika nadzornega sveta.

Naslednik Čoka na mestu predsednika uprave bo Ezio Salvai, sedanji podpredsednik uprave. Nov podpredsednik pa bo Igor Kragelj, sedanji član uprave banke.

"Giuseppe Cuccurese, sedanji predsednik nadzornega sveta, zaradi zasedenosti v matični bančni skupini Intesa San Paolo že dlje časa želi odstopiti s tega mesta. To funkcijo so ponudili tudi meni in sem jo po razmisleku sprejel," komentira Vojko Čok, ki ima za seboj 41 let delovne dobe. Cuccurese bo še naprej član nadzornega sveta banke, zaradi sprememb pa se bo od nadzorniške funkcije v Banki Koper poslovil Madžar Gyorgy Suranyi.

Čok zanika, da bi bil njegov odstop povezan z dogajanjem okoli Istrabenza, ki zaradi težav med drugim prodaja tudi Drogo Kolinsko. "Res so občutljivi časi, a pri tem ni iskati povezav. Včasih je tako, da piha burja pa še dež zraven," meni.

Kaj bo to pomenilo za Banko Koper, ki je imela pod Čokom velik posluh za lokalno gospodarstvo? "Banka ni odvisna le od enega človeka," odgovarja. "Upam sicer, da bo banka tudi v prihodnje živela skupaj z ljudmi, ki so tukaj," doda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.