Slovenija
18 ogledov

Vojna dveh za koncesijo

Slatinski župan Branko Kidrič je začuden nad ovadbo Droge Kolinske. Meni, da gre Žurnal24 main
Ovadba. Droga Kolinska ovadila slatinskega župana in lastnika Hotela Sava.

Rogaška Slatina. “Vsebine ovadbe ne poznam, zato je tudi ne morem komentirati. Ne vem, česa bi me lahko obtoževali, saj gre za spor med dvema gospodarskima družbama,” je Branko Kidrič, župan Rogaške Slatine, odgovoril na vprašanje, čemu naj bi ga ovadila Droga Kolinska. Stanislava Pšeničnika, lastnika Hotelov Sava, ki naj bi bil prav tako ovaden, nam ni uspelo priklicati. Ovadba naj bi se nanašala na domnevne nepravilnosti pri dodelitvi gradbenega dovoljenja za novo polnilnico mineralne vode in cevovod zanjo.

Nejasna razmerja
Kot smo izvedeli neuradno, naj bi se v Rogaški Slatini že dlje bila bitka za koncesijo, ki jo je za stekleničenje in proizvodnjo pijač že leta 2007 od vlade dobil Pšeničnik, in to zgolj na podlagi lastništva in ne javnega razpisa. Februarja letos mu je vlada koncesijsko pogodbo razveljavila in Drogi dodelila status stranke v postopku, ki ga prej ni imela.

Ob tem naj bi Droga od upravne enote Šmarje pri Jelšah zahtevala tudi začasno zadržanje gradbenega dovoljenja za gradnjo nove polnilnice. Ni pa jasno, kaj naj bi pri tem zagrešil slatinski župan, saj ne podeljevanje koncesije ne izdaja gradbenega dovoljenja nista v pristojnosti občine.

Posredi korupcija?
Prijava komisiji. Droga Kolinska naj bi prijavo oddala tudi Komisiji za preprečevanje korupcije, ni pa znano, ali le zoper Pšeničnika ali tudi župana Kidriča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.