Slovenija
20 ogledov

"Vojna je vnaprej izgubljena"

Janković v odprtem pismu uredniku časnika Finance potarna o njihovem nekorektnem Žurnal24 main
Janković v odprtem pismu uredniku časnika Finance potarna o njihovem nekorektnem poročanju. "Vojna je vnaprej izgubljena," zatrdi župan. "Župan spet manipulira," pa odgovarja Frankl.

"Že od trenutka, ko sem se odločil za pisanje teh vrstic, vem, da to ne bo prineslo rezultatov. Ko se gredo novinarji Financ vojno, je ta za vsakogar, ki se ga lotijo, vnaprej izgubljena. Pa ne zato, ker bi 'raziskovalci' imeli tako zelo prav, temveč zato, ker imajo zmeraj zadnjo besedo," so besede, s katerimi ljubljanski župan začne svoje pismo uredniku Financ Petru Franklu.

Po mnenju Financ sem v vsakem primeru kriv in pokvarjen.
 

"Kljub temu verjamem, da imam tudi sam pravico izraziti svoja občutja in opozoriti na škodo, ki jo s svojimi prispevki, usmerjenimi sicer skoraj brez izjeme name osebno, novinarji Financ iz tedna v teden ustvarjajo tudi Ljubljani," nadaljuje Janković.

V precej obširnem pismu se ljubljanski župan dotakne zadnje čase precej vročih tem − nakupa neprofitnih stanovanj v Celovških dvorih in gradnje stadiona v Stožicah −, v nadaljevanju spomni na enoletno brezplačno uporabo protokolarnega vozila, konča pa pri obravnavi novega prostorskega načrta MOL. Pri vseh teh temah naj bi bilo po njegovih besedah poročanje novinarjev omenjenega časnika zlonamerno, škodljivo in napačno.

"Po basnih, ki jih piše odgovorni urednik, pa sploh ni nobene možnosti, da bi bili drugi sodelavci pri svojem delu objektivni in predvsem odgovorni do svojih bralcev. Še dobro, da je moj bivši volivec končno razkril svoj namen in pokazal pravi obraz," se v pismu obregne ob urednika Frankla.

Nekoč je imel sloves dobrega gospodarstvenika, vendar se je pokazalo, da o gospodarstvu nima veliko pojma. Politik je pa izredno slab.
Peter Frankl

Frankl: "Janković spet manipulira"
"Župan je stresel svojo jezo, svojo notranjost, svoj gnev in solze, vendar v ničemer ne izpodbija argumentov in dejstev, o katerih so Finance pisale. Gre za rumenega župana, ki po svoji dobri stari navadi spet manipulira," nam pismo komentira Peter Frankl.

"Nekoč je imel sloves dobrega gospodarstvenika, vendar se je pokazalo, da o gospodarstvu nima veliko pojma. Politik je pa izredno slab," še doda urednik časnika Finance.

Na naše vprašanje, ali je župan v svojem mandatu za Ljubljano naredil več dobrega ali slabega, Frankl odgovori: “Gotovo je naredil tudi kaj dobrega, vendar se je v zadnjem času nanj zgrnilo preveč potrjenih sumov, da gre za zlorabo položaja.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.